Izbori 2020Politika

Stojadinović: Narodna stranka bojkotuje izbore

Izbori 2020. – Izbori u Srbiji zakazani su za 26. april tekuće godine. Nakon raspisivanja izbora iz Narodne stranke u Nišu poručuju da će bojkotovati predstojeće izbore na svim nivoima.

Poverenik Narodne stranke u Nišu Dragan Stojadinović ističe da ne veruje u istraživanja javnog mnenja, jer su se u više navrata pokazala kao nepouzdana i tendenciozna. Kao najpouzdanije za analizu ističe rezultate već održanih izbora, na osnovu kojih procenjuje da bi opozicija imala priliku da posle narednih izbora formira vlast u opštini Medijana.

“I pored toga što ideja pobede u opštini Medijana deluje privlačno, opozicija principijalno bojkotuje sve izbore, dok se za njih ne steknu elementarni uslovi. Činjenica da ih bojkotuje svuda, dakle i u mestima gde ima dobre šanse da formira vlast, dokazuje da se radi o principijalnom aktu kojim se delegitimiše naprednjački režim, u potpunosti obesmišljavaju izbori i stvara pritisak za raspisivanje novih – poštenih izbora. Nazjad, da bi Medijana bila slobodna, mora da bude slobodan i grad Niš, a da bi bio slobodan Niš, mora biti slobodna i čitava Srbija”, navodi Stojadinović.

Dodaje da je za svaku veliku ideju potrebno podneti zrtvu, te da zbog toga odustaju od borbe za Medijanu.

“Mi danas odustajemo od sigurnih odborničkih mandata, da bismo sutra mogli da utičemo na živote svih nasih građana. I onih koji će bojkotovati, ali i onih koji će 26. aprila svojim izlaskom na izbore podržati naprednjački režim”, poručuje Stojadinović.

On je dodao da su građani u velikoj meri izgubili veru u političare, za šta, kako ističe, imaju mnogo razloga.

“Političari su u više navrata dokazali da pre svega brinu o svojim interesima, a ne o interesima građana. Smatram da je bojkot, prilika za sve političare, da dokažu da pre svega razmišljaju o građanima, a ne o tome kako da se domognu Skupštinskih mandata”, zaključuje Stojadinović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com