Politika

Rebalans budžeta glavna tema sutrašnjeg zasedanja gradskog parlamenta

Na dnevnom redu pored ostalih tačaka, kojih ima 46 i rebalans budžeta.

Na dnevnom redu sednice Skupštine grada su odluke o rebalansu budžeta, izmeni programa uređivanja građevinskog zemljišta, stavljanje van snage odluke o osnivanju Dečijeg obrazovno rekreativnog centra, izveštajima o poslovanju ustanova, programu zapošljavanja, podizanju spomenika Mihajlu Idvorskom Pupinu i biste Svetislavu Milosavljeviću Tisi.

Odbornici će raspravljati i o brojnim izveštajima o radu skoro svih javnih preduzeća u gradu.

Na dnevnom redu su i predlozi pravila o radu za Nišvil, Horske svečanosti, Filmske susrete a biće reči i o predlogu rešenje o izmeni rešenja o obrazovanja saveta Evergrin festivala.

Dnevni red sutrašnje sednice pogeldajte OVDE.

“Na predlog Gradskog veća budžet grada je uvećan za 2,5 milijarde dinara. Najveći deo novca, oko milijardu dinara biće utrošen za izgradnju i o tome će sutra razmatrati niški odbornici”, rekao je doc. dr Boban Džunić, predsednik niškog parlamenta.

Iako su neki mediji u Nišu najavljivali da će se na sutrašnjoj sednici raspravljati o preimenovanju Južnog bulevara ili Bulevara Šabana Bajranovića u Bulevar Saše Savića Švabe i imenovanje trga u naseeju Đuka Dinić, popularniji kao Stočni trg, od te odluke i inicijative se trenutno odustalo, zbog, kako su rekli na današnjoj konferenciji za medije u Skupštini grada, reakcije Nišlija. Predsednik niškog parlamenta doc. dr Boban Džunić objasnio je da ta inicijativa datira još iz 2018. i 2019. godine i da je potekla od predstavnika Roma u Nišu, da se Stočni trg nazove po popularnom pevaču. I sam odbornik Svetilsav Jovanović, kaže da su oni saglasni sa predlogom da se sa ovom inicijativom sačeka. Ispred “Noćnih vukova” moto kluba u kojem je bitisao Saša Savić Švaba, kažu da se slažu da se imenovanjem bulevara sačeka ali da nikako ne odustaju od te namere.

Sednica niškog parlamenta počinje sutra u 9 sati.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com