Društvo

Stalan posao za još 2.672 prosvetna radnika

Ministarka prosvete u Vladi Republike Srbije Slavica Đukić Dejanović najavila je da će osnovne i srednje škole u narednom periodu raspisati konkurse za prijem u radni odnos 2.672 prosvetna radnika, čime će početi nova, sedma faza zapošljavanja na neodređeno vreme u prosveti.

Đukić Dejanović je podsetila na to da od početka 2020. godine, Ministarstvo prosvete i Vlada Srbije, u saradnji i dogovoru sa sindikatima, omogućavaju zapošljavanje na neodređeno vreme u prosvetnom sistemu.

Prema njenim rečima, na taj način kroz poslednju, sedmu fazu zapošljavanja, biće rešen radno-pravni status za približno 20.000 zaposlenih u prosveti.

Ministarka je istakla da je ovo jedan od načina na koji se Vlada  zalaže i pokazuje brigu o obrazovnom sistemu i prosvetnim radnicima.

Na predlog Ministarstva, Komisija Vlade Srbije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje kod korisnika javnih sredstava dala je saglasnost za prijem u radni odnos na neodređeno vreme za još 2.672 radnika u ustanovama obrazovanja.

U skladu sa ovom odlukom, osnovne i srednje škole u narednom periodu raspisaće konkurse za prijem u radni odnos za radna mesta sa normom od 50 do 100 odsto, koja su ostala slobodna zaključno sa 31. decembrom 2020. godine.

Saglasnost za konkurse za radna mesta sa normom od 30 do 50 odsto priprema se u saradnji sa sindikatima i biće uskoro upućena komisiji Vlade na odobrenje.

Zahtev za raspisivanje konkursa u osnovnim i srednjim školama odnosi se na radna mesta koja nisu mogla da se popune raspoređivanjem tehnoloških viškova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com