Sport

Srpski kik bokseri spremni za nove medalje!

U periodu od 3. do 10. septembra najbolji srpski kik bokseri boriće se za prestižno mesto najboljih na starom kontinentu. Reprezentaciju Srbije u juniorskoj konkurenciji očekuje takmičenje na Evropskom prvenstvu u Skoplju.

 

Niški borci su inače veoma uspešni kada je u pitanju međunarodna scena, pa tako godinama unazad u svoj grad redovno donose sjajna odličja i priznanja.

Tako bi trebalo da bude i na narednom prvenstvu koje startuje sutra i gde će u konkurenciji biti 27 najboljih juniora iz Rusije, Poljske, Turske, Francuske…

Trener reprezentacije Srbije, Srđan Radulović, optimista je kada je reč o još jednom internacionalnom nastupu naših boraca:

„Iako je sastav juniorske reprezentacije Srbije podmlađen u odnosu na prethodnu godinu, debitanti u našem timu svojim zalaganjem na pripremama i pokazanom željom za osvajanje medalja, najavljuju dobar plasman Srbije na predstojećem juniorskom prvenstvu Evrope u Skoplju.“, ističe Radulović.

Novajlije u reprezentaciji, podržani „starim snagama“ i svojim iskusnijim kolegama (Marina Đekić, Nađa Milijančević, Nikola Lazarević, Stefan Paunović i Zdravko Bijelić) – inače osvajačima svetskih i evropskih medalja u protekle dve godine, dobro su odradili pripreme na Tari i spremni odlaze na najjače takmičenje u ovoj godini.

Uz takmičare ringovnih disciplina Srbija će imati predstavnike i u kik lajtu, koji su sa glavnim trenerom reprezentacije za meke discipline, Srdjanom Matićem, uspešno završili svoje pripreme i od njih se takođe očekuje dobar nastup. U ovoj kategoriji naša reprezentacija imaće 8 takmičara.

Juniorska reprezentacija u dobrom raspoloženju putuje u Makedoniju i obećava da će srpski kik boks ponovo zauzeti visoko mesto na listi uspešnosti.

U iščekivanju novih medalja, želimo puno sreće našim borcima!

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button