Kolumna

Spomenka Đokić: Osećam se kao ptica koja je ostala bez krila, a toliko toga smo “preleteli” zajedno

Još se tuga i bol za Mikom ne stišavaju, a vest da si ti preminuo pogodila me je kao grom iz vedra neba. Zanemela sam…. ,,Ne, to nije istina”, govorila sam samoj sebi. I dalje sam u neverici da ste me ti i Mika napustili u roku od nekoliko meseci i stvorili mi osećaj ptice koja je ostala bez krila, a toliko toga smo “preleteli” zajedno.

Kada smo se čuli poslednji put, rekao si mi da radiš na mjuziklu ,,Ti i ja” koji si posvetio našem gradu, za koji sam sigurna da više nikad neće biti isti bez tebe. Bio si osnivač toliko toga u njemu, počev od festivala ,,Niška jesen”, ,,Zlatna pčelica”, ,,Festival izviđačkih pesama” i mnogo drugih manifestacija. Ceo svoj život posvetio si muzici, sigurna sam i zbog toga što si potekao iz jedne patrijahalne gradske porodice u kojoj je kult muzike bio negovan više od svega, kao i ljubav, poštovanje i odanost koje si preneo i na svoju porodicu, na one koje si najviše voleo, na tvog Đoleta i Gagu.

Pored divnih balada koje si pisao za nas, ,,Lutajuća srca”, ostaće zapamćene jedinstvene starogradske pesme, a za hiljade devojčica i dečaka ostaćeš kao voljeni čika Minja koji ih je prvi uveo u magičan svet muzike pripremajući ih za mnogobrojne dečije festivale.

Minja, mogla bih da pišem o onome sto smo doživeli zajedno još mnogo, mnogo toga, našem prvom susretu u muzičkoj školi, zajedničkom pevanju u horu, neizostavnim, ,,Lutajućim srcima” za koja nas vežu najlepša sećanja.

Pored mnogobrojnih uspeha, ogromne popularnosti, vanvremenskih hitova, najveći uspeh za nas bio je kada smo se ostvarili kao roditelji i oformili svoje porodice. Jer sada tek shvatam šta je poenta života, da iza sebe ostavimo trag, a mi smo u tome uspeli. Tvoj Đole kojeg si takođe “zarazio” ljubavlju prema muzici, pričaće s ponosom o tebi koji mu nisi poklonio samo život, već mnogo više od toga, ljubav bez granica. I dok se prisećam stihova tvoje pesme ,,Ljubav je kapija koja nema ključeve… “, znam da si ti imao ključ da otvoriš tu kapiju i uđeš u neke druge svetove gde ćes nastaviti sa Mikom, Deskom, Kemom, Jacom i mnogim našim drugarima da pišes neke nove pesme i stihove.

Smejao si se kad sam vas nazivala mojim anđelima čuvarima, a proteklih 50 godina učinile su da naša srca kucaju kao jedno, istim ritmom i čuvaju uspomenu na jedno divno, neraskidivo prijateljstvo koje se nikad neće zaboraviti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com