Društvo

Sotirovski: Penzionerima starijim od 75 godina najverovatnije besplatan prevoz

U Novogodišnjoj noći družeći se sa penzionerima u Mesnoj kancelariji Mija Stanimirović,  gradonačelnica Dragana Sotirovski obećala je da će ove godine grad omogućiti da svi stariji od 75 godina , dobiju besplatan gradski prevoz.

“Onim penzionerima kojima je zbog povećanja porasla penzija pa su zbog toga izgubili pravo na besplatni prevoz, obaćavam da ćemo to regulisati to pravo i omogućiti ponovo da svi oni imaju besplatan prevoz. I još jedno iznenađenje a to je najverovatnije, jer još uvek nismo doneli tu odluku, da će za sve starije sugrađane od 75 godina prevoz biti besplatan”, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski u novogodišnjoj noći.

Trećina stanovnika u Nišu je starija od 65 godina a to je preko 65.000 penzionera, govore podaci iz 2019. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

6 Komentara

  1. PREKO 75 godina. A penzioneri su preko 65 godina. Ova yna da tih nema mnogo odnosno od svih pezionera njih ima 25%

  2. Kakvo zamjavanje nas već zamajanih! Posle 75 odina? Životni vek, očekivni, u Srbiji oko 80 godina! Ima da se „NAVOZAMO”, ako me razume gospa!

  3. Bolje da je Sotirovska obećala nama penzionerima besplatan prevoz kad napunimo 99 godina. Sram je bilo. U Beograd se penzioneri voze na godišnjem nivou sa karticom od 1500 dinara.

  4. Која шега, баш ће пензионери у тим годинама да се “шврћкају” по аутобусима.Поштено би било да имају бесплатан превоз већ од 65-те године, док још могу да стану на ноге.За преко 75 година град може да понуди само бесплатна погребна кола.

  5. Pa da oni polupokretni ima da obilaze grad autobusom! A gospoda neka razmislja malo o nezaposlenim samohranim roditeljima pa neka omoguci i njima da mogu decu bar do tvrdjave ili Čaira da odvedu.

  6. Udenuo joj neko u uši. Verovatno NEKO ODOZGO. Da za male pare kupuju penzionere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com