Društvo

Uskoro odluka o besplatnom prevozu za starije od 65 godina

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kazala je danas da rukovodstvo grada nije odustalo od svog obećanja datog penzionerima prošlog meseca o dodeli subvencija za gradski prevoz.

“Obećali smo našim sugrađanima da kako finansijski budemo ojačavali kao grad, tako ćemo im davati subvencije. Došlo je vreme da možda za koju nedelju donesemo odluku da svim našim sugrađanima koji imaju više od 65 godina damo mogućnost besplatnog prevoza”, izjavila je Sotirovski.

Ona je kazala da bi besplatan prevoz bio odoboren ne samo građanima koji su ostvarili pravo na penziju, već svim građanima starijim od 65 godina. Sotirovski je podsetila da su prošle godine pravo na besplatan gradski prevoz dobili srednjoškolci i lica starija od 70 godina.

“Naravno to nije sve, razmišljamo ovih dana i o pomoći porodiljama koje rađaju, treće, četvrto i svako naredno dete, kako bi nas u Nišu bilo što više i kako bi mogli da se pohvalimo time da smo možda drugi grad u Srbiji po veličini, jer svaki novi Nišlija koji ugleda svetlost dana u našem porodilištu koje će uskoro biti novo, mislim da je jedno veliko plus za naš grad i našu državu”, izjavila je Sotirovski.

Ona je kazala da je gradu pronalitetna politika jako važna, ne samo na području Medijane koja je najmnogoljudnija, već za sve opštine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Превоз може бити субвенционисан а никако бесплатан ! Оставите те социјалне трикове !
    Имате обавезу да грађане између осталог едукујете , описмените политички и економски !

    1. Nije tačno. Javni prevoz može i treba da bude besplatan za sve građane. Ja živim u Jagodini i prevoz se godinama ne plaća. Odnosno sve troškove preduzeća koje vrši javni prevoz, plaća opština iz budžeta.

  2. omogućiti svim borcima rata 91 i 99 god. oni su se borili za sve Vas da funkcioniše te danas u Srbiji.. i isplatiti im sva dugovanja a ne advokat Aleksić da uzima novac od Države. sramota oni si ponos grada Niša

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com