Društvo

Solarni sat, cilindrično ogledalo i kuća senki u tehničkim školama u Nišu

Uređenje turističkog lokaliteta sa izvorom lekovite vode “Vidrište” Miljkovac i platoa ispred visoke strukovne i srednjih tehničkih škola u Nišu projekti su Gradske opštine Crveni krst vredni oko milion i dvesta hiljada evra, a koji će uskoro početi da realizuju, najavio je predsednik opštine Miroslav Milutinović.

Projekti se finansiraju iz IPA programa prekogranične saradnje opštine sa Bugarskom.

Fitnes teretana na otvorenom
Fitnes teretana na otvorenom

Prvim projektom predviđeno je uređenje dvorišta ukupne površine od 4.492 metra kvadratnih i poboljšanje praktične nastave u tehničkim školama „12. februar“, 15. maj“, „Neimar“ i u „Visoko tehničkoj školi strukovnih studija“.

Uređenje dvorišta tehničkih škola trajaće dve godine, a ukupna vrednost ovog projekta je 594 hiljade evra, sa udelom opštine od 280 hiljada evra.

„IPA program prekogranične saradnje Srbije i Bugarske, Evropska unija je finansirala sa 17 miliona evra. U konkurenciji je bilo preko 380 projekata, što iz naše zemlje, što iz Bugarske, i Evropska komisija je izabrala 37 od kojih su dva Gradske opštine Crveni krst, na šta smo posebno ponosni“, rekao je predsednik opštine Miroslav Milutinović.

Atraktivna školska igrališta

Projekat uređenja dvorišta tehniških škola ima za cilj da se stvori  atraktivno školsko okruženje, kažu u opštini.

solarni-sat„Imaćemo plato sa montažnim tribinama za sportske i muzičke manifestacije, jedan aerodinamički lift, cilindrično ogledalo, dve zvučne školjke, fitnes opremu na otvorenom itd.“, nabraja Milutinović.

Osim platoa sa montažnim tribinama za praktičnu nastavu na otvrenom biće postavljen i solarni sat, nadstrešnica sa solarnim panelima, kuća senki na rotirajućoj platformi i nz druge opreme, dodao je predsednik Gradske opštine Crveni krst.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com