Region

Sokobanja za 1. maj ispunjena do poslednjeg mesta

Prema procenama turističkih radnika, Sokobanju i njena izletišta posetiće sutra, 1. maja, preko 20.000 gostiju, čime će banja oboriti sve dosadašnje rekorde po turističkoj posećenosti.

Direktor Turističke organizacije Sokobanje Ljubinko Milenković rekao je da su već minulog vikenda popunjeni svi smeštajni kapaciteti u tom mestu.

“Oko 14.500 noćenja beležili smo minulog vikenda. Mnogo je gostiju koji su spojili vikend i praznik rada i došli u Sokobanju na pet dana”, rekao je Milenković.

Prema njegovim rečima, u Sokobanji prvomajske praznike provode prvenstveno domaći turisti, ali ima i turista iz Rusije, Bugarske i zapadnoevropskih zemalja.

“Tradicionalno za 1. maj u Sokobanju dolaze na izlet ljudi iz Niša, Aleksinca, Kruševca, Zaječara i drugih mesta u ovom delu Srbije. Očekujemo da će ih ove godine biti više nego prethodnih godina, a vreme nam itekako ide na ruku”, kazao je Milenković.

On je istakao da su sva izletišta u okolini Sokobanje očišćena i pripremljena za boravak izletnika. Milenković je rekao da su izletišta na Bovanskom jezeru, Vrmdžanskom jezeru, Ozrenu, Rtnju, i drugim mestima u okolini Sokobanje velikog kapaciteta i mogu da ugoste veliki broj ljudi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com