Sport

Šest medelja za niške streličare u Beogradu

Na devetom memorijalnom turniru „Aleksandar Saša Knežević”, koji je ovog vikenda održan u Beogradu u organizaciji streličarskog kluba BSK, takmičari SK “Niš” osvojili su šest medalja.

U disciplini olimpijski luk za SK Niš je još jednom zlatnu medalju osvojio Mihajlo Stefanović, ubedljivim pobedama, kako tokom kvalifikacija, tako i u eliminacionim borbama. U ženskoj konkurenciji Nataši Mitić je za malo izmaklo prvo mesto, tako da je osvojila srebrnu medalju, a u konkurenciji mešovitih parova je zajedno sa Mihajlom osvojila još jedno srebro. Kod kadetkinja zlatnu medalju je ubedljivo osvojila Danica Nikolić.

Dve medalje je SK Niš osvojio i u disciplini goli luk – Dejan Stojanović je ponovo osvojio zlato, ovaj put u konkurenciji veterana, dok je Veljko Petrović u konkurenciji seniora stigao do srebrne medalje, čime je napredovao u generalnom plasmanu prvenstva Srbije, i sada se nalazi na četvrtom mestu.

 “Trener Čolović je i ovog puta vodio reprezentaciju, a iz niškog kluba učestvovali su Stefanović i Vulić u konkurenciji olimpijski luk, i Nedeljković u konkurenciji kompaund luk. Rezultatski najviše se proslavio Nedeljković završivši kvalifikacije na 35. mestu u konkurenciji od 77 takmičara, Stefanović je bio naš najbolje plasirani takmičar u disciplini olimpijski luk i završio je takmičenje na 74. mestu u konkurenciji od 98 takmičara dok je Vulić, kome je ovo i prvi međunarodni turnir, završio na 93. mestu. I kroz eliminacije najdalje je stigao Nedeljković kompaund lukom, u prvom meču je pobedio protivnika iz Grčke, ali na žalost u drugom je izgubio od takmičara iz Turske, ovim je Nedeljković popravio svoj plasman i završio kao 17. Stefanović i Vulić su obojica završili eliminacioni deo već u prvom krugu”, kažu iz ovog kluba.

Kažu da, bez obrzira na sve, sezona se nastavlja, gde slede još međunarodnih nastupa gde očekuju i bolje rezultate.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com