Promo

S lakoćom naučite nemački jezik – 5 tehnika koje će “lansirati” Vaš nemački na viši nivo

Zar ne bi bilo sjajno da tečno govorite nemački jezik, bez “bubanja”, ponavljanja suvoparnih lekcija i gramatike? Mein und Dein škola nemačkog jezika predstavlja Vam nekoliko praktičnih, zabavnih načina kako možete samostalno učiti i s lakoćom savladati nemački jezik.

Vodeći se poslovicom “nije važno raditi naporno, već pametno”, znanje nemačkog jezika lansiraćete na viši nivo.

1. Кako da zvučite kao Nemac?

Nemojte zanemarivati izgovor u početku, jer će tada Vašim sagovornicima biti potrebno mnogo strpljenja i tolerancije da Vas slušaju, a učenje neće predstavljati zadovoljstvo.

Odmah na početku da Mein und Dein Vam predstavlja jednu od najlakših i najefektivnijih tehnika. Šetanje – sa slušalicama naravno.

Sve što treba da uradite jeste da prebacite audio materijale iz udžbenika za nemački, ako ste početnik, ili ako ste B1/B2 potkaste.

Dok šetate vraćajte audio napred, nazad i ponavljate, što približnije moguće. Sasvim je u redu ponoviti i u sebi, ali kadgod ste u prilici izgovorajte na glas.

Ova neobična tehnika (u lingvistici poznata kao „Shadowing“) izoštriće Vaš sluh i pomoći će Vam da reči izgovarate pravilno i brzo bez razmišljanja. Osim toga benefit od fizičke aktivnosti je višestruka. Duge šetnje će Vam pomoći da se osećate fizički bolje i pri tom zacementirati nemački jezik u nervni sistem.

2. Кako da usvajate gramatiku, a da je ne učite?

Eh, ta suvoparna gramatika. Međutim, uz inovativne tehnike učenje gramatike je lakše nego što ste mogli da zamislite.

Nemojte učiti napamet tabele, pravila, izuzetke. To često ne daje nikakav rezultat, pre svega zato što dok govorimo nemamo vremena da mislimo o pravilima i izuzecima. Prava konverzacija je jednostavno prebrza za to.

Кljuč je dakle u razvijanju prirodnog osećaja za gramatiku. To se može vrlo efikasno postići kratkim pričama. Кrakte priče za učenje nemačkog jezika su unapred osmišljene i specijalno koncipirane. One Vam omogućavaju da učite nemačku gramatiku i vokabular veoma brzo i prirodno bez učenja pravila na pamet.

Na taj način razvijate osećaj za pravilnost što Vam dalje pomaže da intuitivno primenjujete gramatiku. Ovakve priče (ne treba pomešati sa žanrom „short story“) se mogu naći na internetu ili na kvalitetnijim kursevima nemačkog jezika.

MEIN UND DEIN

3. Кako da poboljšate slušanje?

Ovo pitanje se javlja najčešće u nivou B1 i B2. Da biste poboljšali slušanje morate prvo detaljnije pogledati svoj raspored. Utvrdite koliko vremena provodite u putu. Кoliko na instagramu, koliko na Netflixu. Šta Vam još jede vreme?

Jednom kada stavite sve na papir i shvatite da imate dnevno makar sat vremena, zabava može da počne. Skinite neku potkast aplikaciju i izaberite pretragu na nemačkom. Pretražite potkaste prema poljima interesovanja i uživajte u sadržajima koji Vas interesuju i zabavljaju.

Apsolutni favoriti su easy german podcast i Tagesgespräch Bayern 2.

Ovde se takođe možete dobro nadovezati na tehniku broj 1.

Slušanje je definitvno nešto što bi trebalo učiniti navikom. (Кako najbrže učiti strani jezik u 2020. godini?)

Takođe je važno da ne zaboravite da analizirate svoj dan i nađete tih sat vremena za slušanje.

4. Кako da se zabavite i proširite vokabular

Čitanje na stranom jeziku je super moć. Iskoristite je. Rekreativno čitanje uz slušanje spada u krucijalne elemente u učenju nemačkog jezika. Razlog za to je jednostavan. Oni koji rekreativno čitaju na nemačkom imaju daleko bolje rezultate na Telc i Goethe ispitma.

Preporuka Mein und Dein škole nemačkog jezika je sajt magazina Deutsch perfekt. Na njemu možete birati tekstove po težini, već od nivoa a1. Ne propustite šansu i ne potcenjujte moć čitanja.

5. Кako da učenje nemačkog podignete na viši nivo?

Dobra škola jezika i kvalitetan kurs će napraviti ogromnu razliku.

Mein und Dein škola nemačkog jezika, u kojoj rade stručni, mladi, visoko obrazovani predavači, jedna je od najeminentnijih u Nišu.

Kroz kurseve nemačkog u Mein und Dein školi, vode Vas predavači koji su i sami prošli kroz sličan proces kao i Vi. Njihov zadatak je da prenesu entuzijazam i da Vam pruže dovoljno alata koji će Vam omogućiti da možete učiti nemački jezik i nakon završenog kursa.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, Mein und Dein škola je tu za Vas uz onlajn kurseve, preko kojih su pripremili potpunu i kvalitetnu edukaciju.

Uz dostupnost svih neophodnih materijala koji su potrebni za predavanje, ali i samostalno učenje, permanentan kontakt sa predavačima tokom samog časa, ali i za sve nedoumice koje imate, učenje nemačkog jezika nikada nije bilo lakše.

Upis novih polaznika na kurseve je u toku – MEIN UND DEIN škola nemačkog jezika Vas očekuje!

MEIN UND DEIN
MEIN UND DEIN
Učitelj Tasina 4/1, Niš
www.mein-dein.com
063 1194051
FACEBOOK
INSTAGRAM

 

[iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d2902.918658457816!2d21.892977215411186!3d43.31596218219008!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x4755b0b1d06bc21d%3A0x66b390bf0ff9b894!2sMein%20und%20Dein!5e0!3m2!1ssr!2srs!4v1598866772036!5m2!1ssr!2srs” width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0;” allowfullscreen]

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com