DruštvoZdravlje i zdrav život

Psihološko savetovalište organizuje seminar o bolestima zavisnosti

Psihološko savetvalište Studentskog kulturnog centra Niš u sredu 13. juna organizuje seminar na temu bolesti zavisnosti “Porok mi neće biti prorok”. Seminar se održava u okviru obeležavanja Dana Univerziteta u Nišu, a prijave za sve zainteresovane su otvorene.

Šta su bolesti zavisnosti? Od čega čovek sve može biti zavistan? Kome se obratiti za pomoć? Ovo su samo neka od pitanja na koja će seminar “Porok mi neće biti prorok” dati odgovore studentima i ostalim zainteresovanim Nišlijama.

O alkoholizmu, narkomaniji, kocki, njihovom uticaju kao i načinima preuzimanja inicijative u lečenju istih govoriće prim. dr Vojin Popović psihijatar, subspecijalista bolesti zavisnosti, zatim prim. mr Vojin Lilić neuropsihijatar i sistemski porodicni psihoterapeut, kao i Nemanja Krstić asistent na departmanu sociologije“, navode u Psihološkom savetovalištu SKC-a.

Kako kažu, važno je sa mladima razgovarati na ovu temu jer zavisnost obično počinje u periodu adolescencije i mlađem odraslom dobu.

Bolesti zavisnosti predstavljaju čest problem koji se javlja zbog nezadovoljstva, bega od stvarnosti , ali i zahvaljujući dostupnosti i lakom nabavljanju tih supstanci. Mladima je dostupno mnogo toga na tržištu, počev od alkohola i raznih psihoaktivnih supstanci kao što su – marihuana, amfetamini, sedativi, sintetičke droge.”, dodaju u Savetovalištu.

Kako dodaju, kockanje je jedno od najčešćih nehemijskih zavisnosti kojima su mladi izloženi.

Seminar će biti održan 13. juna od 11-14 časova u velikoj sali Univerziteta (Šumatovačka bb), Svi zainteresovani prijave mogu se prijaviti popunjavanjem upitnika koji mogu naći na ovom linku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com