Kultura

Spomenka iz Lutajućih srca održala “čas kulture” u Nišu (FOTO+VIDEO)

Prepuna sala Narodnog pozorište, čarobni glas Spomenke Đokić Krstić i prijatelji-muzičari grupe Lutajuća srca koji pored svojih izvode i hitove ove nadaleko čuvene niške grupe, publika koja peva puna dva sata i more emocija koje je “poplavilo” baš sve koji su se našli na obeležavanju pola veka postojanja grupe Lutajuća srca, tako je izgledao “niški čas kulture” koji je održala profeserka muzičkog i nalepši ženski vokal sa ovih prostora.

…puno divnih emocija pokrenuli su daroviti umetnici iz Niša koji su još jednom pokazali da naš grad ume da ceni i neguje kvalitetnu muziku i čuva sećanje na legende, one koji su u ostavili veliki trag u muzičkoj istoriji grada na Nišavi a to su svakako Milan Minja Marković i Miroljub Mika Jovanović, kojima je i bilo posvećeno ovo veče.

Grupa Lutajuća srca velikim koncertom sa prijateljima obeležila je pola veka postojanja i još jednom pokazala da je svojim pesmama obeležila vreme, iznedrila savršene umetnike i pokazala svetu da Niš opravdano zauzima važno mesto na muzičkoj mapi čitavog Balkana.

Spomenka Đokić Krstić, jedan od najboljih ženskih vokala sa prostora bivše Jugoslavije i članica legendarnog sastava okupila je prijatelje grupe koji već pedeset godina jesu sinonim za kvalitetnu muziku u NIšu.

„Puno mi je srce. Ispunila sam davnašnju želju da se koncertom sa prijateljima još jednom setimo osnivača grupe Minje i Mike koji su mi puno nedostajali na koncertu ali koji mi nedostaju svaki dan. Hvala publici koja je pevala sa nama puna dva sata, toliko lepih emocija i toliko ljubavi u vazduhu nisam osetila davno. Hvala svima koji su nas učinili ponosnim članovima Lutuajućih srca, iako smo danas u grupi samo Vlada Crnomarković i ja”, rekla je Spomenka za Niške Vesti.

Glumci Ivana i Riki Nedović dirljivim govorima setili su se velikana niške kulturne scene Miše Jovića, Timošenka Milosavljevića, Desimira Stanojevića, Minje i Mike ispričavši anegdote iz njihovih druženja ali i detalje koji do sada nisu bili poznati javnosti. Riki Nedović veliki prijatelj MIke tambure, prosto nije mogao da izdrži a da na kraju ne pokaže da je slomljen odlaskom svojih dragih prijatelja i saboraca, kako ih iz milošte zove. Pesme Lutajućih srca ali i svoje numere izveli su Ansambl Groš, sin Minje Markovića Đorđe Marković, Vokalna grupa Konstantin, Dejan Najdanović Najda sa sinom i Niški kamerni hor sa dirigenticom Ivanom Milošević.

Oliver Paunović, producent i Spomenka Đokić Krstić

“Održali smo jedan veoma važan čas kulture večaras u Narodnom pozorištu. Pokazali smo da u Nišu stasavaju divni mladi umetnici predvođeni muzičkim znalcima i muzičkim legendama koji Niš prikazuju u pravom svetlu, jer mi jesmo grad meraka, grad umetnika i divnih ljudi koji imaju u grudima južnjačku toplinu i ljubav koja nam danas nedostaje na svakom koraku. Ponosan sam na sve što smo uradili da Lutajuća srca traju i dalje i da se Minje i Mike uvek sećamo kroz pesmu i u lepom raspoloženju”, rekao je Oliver Paunović, producent koji je povodom pola veka postojanja grupe Spomenki Đokić Krstić poklonio karikaturu na kojoj su Spomenka, Minja i Mika a koju je samo za ovu priliku izradio poznati niški karikaturista Saša Dimitrijević.

Koncert su organizaciono i tehnički pomogli Studentski kulturni centar, Narodno pozorište i Grad Niš. Veliku pomoć pri samoj realizaciji ovog koncerta dobila je Spomenka i od velikog prijatelja i nekada člana grupe Vanje Stanojevića.

Od zaborava je sačuvana priča o ovoj niškoj uspešnoj grupi u dugometražno, dokumentarnom filmu „Arhiv emocija-Lutajuća srca“ iz 2016. godine a više o filmu možete da pročitate na Dokumentarac.rs.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Bravo za organizatore ! Ima za Nis jos nade, ima ljudi,iako u manjini, kojima je u srcu gradski,niski duh, koji vole muziku i kulturu !
    Licno,smeta mi prisustvo Grosa, tezgarosa i mislim,da je trebalo dovesti nekog gosta, van Nisa, jer su se Srca mnogo druzila sa ostalim akusticarima!
    Recimo,Srdjana Marjanovica ili S vremena na vreme ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com