DruštvoMagazin

Prvi put pred očima javnosti – oduševiće vas modeli kolekcije “Very Mima” – VIDEO

Modeli iz nove kolekcije “Very Mima”  brenda Everblazing osvajaju vas na prvi pogled! Na drugi već znate kada ćete i gde nositi neki od modela. Milica Pešić, modna dizajnerka iz Niša, na svoj 30. rođendan predstavila je svoju novu kolekciju, koja je izazvala oduševljenje svih prisutnih i bila propraćena velikim aplauzom!

Promocija novih modela “Very Mima” predstavljena je u vidu spota na proslavi rođendana ove dizajnerke, a zvanice su bili njeni najbliži, porodica i prijatelji, kao i gosti iz Grčke. Za promociju je Mima odabrala jedan od porodičnih restorana koji je posebno dizajnirala za ovu priliku, u stilu: Safari, gold and kitsch kako glasi i slogan za novu kolekciju.

“Za svoj 30 rođendan, želela sam sebi da poklonim kolekciju koja baš predstavlja mene i moju ličnost, to je upravo Everblazing i moja omiljena kombinacija crno i zlatno.”, kaže Milica. Ova mlada dizajnerka prvi put u Nišu predstavlja svoje modele, kao jako mlada i talentovala svoju karijeru počela je u inostranstvu i to u Južnoj Americi.

Kolekcija “Very Mima” kako joj sam naziv kaže predstavlja nju kao ličnost pa je za ovu priliku i nosila jedan od modela koji je deo ove kolekcije i koji upravo predstavlja jedan deo njene ličnosti. Sigurnu, jaku i poslovnu ženu.

Područje gde najviše plasira svoju odeću je latinska Amerika, pa kako kaže u ovoj kolekciji kao i u onim pre nje ima i eksplicitnih modela.  “Upravo zbog toga ona je namenjena ženi koja je raznolika, koja ima nekoliko ličnosti u pozitivnom smislu, ona nije dvolična već  je u isto vreme poslovna žena, zavodnica, opasna i fina. To je devojka koja ume sve da obuče i koja svaku svoju ličnost i raspoloženje prilagođava time šta će obući. To je ono što jako poštujem kod žena,  kada nisu jednolične, kada umeju sve da iznesu  a da to opet liči na njih.”, kaže Milica.

Milica ističe da nikad nije pravila odeću koju ne bi nosila jer sebe vidi kao umetnika koji svoju umetnost prenosi drugima kroz modele koje radi, jer kako kaže, ako modu doživaljavate kao posao i nešto od čega treba da živite nećete biti dobar dizajner.

Kao dizajner radite da biste se dopali drugima jer to je ono što treba da prodajete. Ovo je kolekcija koju pravim i ne razmisljam da li će se prodati i da li će je neko kupiti li ne, nije komercijalna zbog toga mi je i draga, svaki model je moj lični stil

“Bittersweet” collection/ Belgrade fashion week 2012

Nataša Stanković koja je po stuci advokat Milicu poznaje još iz srednoškolskih dana, a njen rad prati još od prvog izlaganja na beogradskom Fashion week-u kada je napravila pravu seznaciju kolekcijom koja je oduševila i Srbiju i Jamajku gde ona inače i radi. “Ovo sada je skroz u duhu Very Mima,  glamurozno ekstravaganto i unikatno. Najviše su mi se dopali jaki krojevi i motivi pogotovu na reverima koji odaju snagu žene. Sviđa mi se i što u zavisnosti od modela sve mogu da nosim i na poslu i na svečnim prilikama

Obzirom na podurčje na kome živi i radi a gde preovladava jedno godišnje doba, ne radi kolekcije jesen- zima-proleće- leto, već isključivo tematske kolekcije. Dešavalo se i ranije a i u ovoj kolekciji da modele kroji lično i ručno, što samo pokazuje njenu ljubav prema modi i svakom modelu.

Njena prva kolekcija je takođe crno zlatna sa lancima, a najviše bestselera upravo dolazi iz te kolekcije.

Mima je neko ko ne prati i ne prilogodjava se tržištu ona je ta koja diktira trendove od detinjstva, a što se tiče kolekcije “Very Mima” to definitvno jeste ona, kad je zamislim ona jeste zlatna devojka.”, kaže nam njena drugarica Sandra Stanulov.

Miličin otac naglašava da je još kao student pokazala koliko je talentovana ali i uporna. “Kao prva na listi završila je fakultet u Firenci sa najvišim ocenama. Upornost, istrajnost i snaga koju nosi vode je kroz lični  život i posao. Ona je veliki borac i zanesenjak koji mora da ostvari ono što zamisli.” To je pokazala i pre par godina kada je na Kubi radila kolekciju La revolucion , takođe sa crno zlatnim motivima, gde je morala da pomeri svoje granice i na neki način dovede sebe u opasnost da bi ostvarila zamisao.

Prilikom snimanja kolekcije koja je bila i oda Fidel Kastru čiji rad kako kaže jako ceni i poštuje, cela ekipa je morala da preskače zidove da bi došla do trga gde je ilegalno snimati, osim toga dve devojke modeli imale su kubansku zastavu u rukamo što je takođe u toj zemlji zabranjeno, ali sve to je Milici bila “mala” prepreka na zacrtanom putu pa je sve ispalo i vise nego savršeno.

Na radost svih koje je ova kolekcija na prvi pogled već osvojila, naćiće se u prodaji i u Nišu sredinom decembra, u limitiranjom izadnju.  O tome ćete biti obavešteni putem facebook stranice Everblazing by M.P. i Instagrama.

Za kraj našeg razgovora Milica je poručila svima da modu treba shvatiti kao hobi i vrstu zabave a ne kao obavezu i da trendove ne treba slepo pratiti.

Ono što svi prepoznaju to je vaš lični stil, ono što vas čini stvarno atraktivnim je ono što nosite iznutra a to možete jedio da budete ako ste samouverni, ako ste sigurni u ono što nosite, garderoba ne treba da nosi vas vi nosite nju pre svega”,  a o sebi dodaje kroz smeh ”Ja sam jedna agresivna ali srdačna osoba, crno-zlatna.

Proslava je bila puna interesantnih sadržaja.  Pored dobre hrane služeni su i kokteli propraćeni uz kubansku muziku, ali i dobar srpski bend. Za kraj pored torte ispred restorana je organizan i nesvakidašnji vatromet. Nesumljivo je sve propraćeno u stilu jedne svetske revije i to u Nišu, a naša Mima svoju karijeru nastavlja negde u svetu.

Tekst je deo projekta “Mladi talenti Niša” koji je podržan od strane Sekretarijata za kulturu i informisanje Grada Niša u okviru raspodele sredstava za finansiranje proizvodnje medijskih sadržaja u 2017.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com