Društvo

Kreatorka iz Niša postavlja VISOKE STANDARDE i gradi svetsku slavu (FOTO)

Nišlijka Milica Pešić godinama vodi pravi bitku da se u modnom svetu probije znanjem i umešnošću.

Iako modni kritičari imaju samo reči hvale na račun ove mlade kreatorke, ona nije zadovoljna postignutim već hrabro grabi napred.

Nisam prezadovoljna time gde se nalazim, a pre svega mislim na finansije, ali nisam ni nezadovoljna. Mislim da uvek može bolje i ne zadovoljavam se osrednjim stvarima. Odatle i proizilazi moje nezadovoljstvo u modnom svetu”, kaže Pešić za Niške Vesti.

Kada moda postane samo komercijalna priča, ona tada gubi sjaj uverena je Milica.

Ono na šta sam najponosnija je da nisam ni u jednom momentu  počela da “robujem” kupcima, njihovom ukusu i platežnoj moći, već sam ostala dosledna viziji i misiji koju nosim u svojoj glavi, odnosno onome sta  predstavlja – Everblazing, linija koju sam pokrenula ”, kaže ona.

Njeni modeli su agresivni, kako sama kaže i drago joj je kada njene modele žene na ulici prepoznaju.

“U inostranstvu, pre svega u zemljama u kojima poslujem sam prihvaćena pre svega zbog prepoznatljivosti modela koje izrađujem i doze agresije koja se prepoznaje u njima. Često se desi da me sretnu ljudi na ulici i prepoznaju model koji nosim zbog specificnosti koju ima svaki od njih”, kaže Pešić za Niške Vesti.

Milica nosi isključivo ono što kreira, jer tako se oseća najprijatnije kaže. Radi i kao stilista, a njen rad se i u tom domenu jako ceni.

“Mislim da je svuda u svetu podjednako teško da se probiješ na tržište i da budeš uspešan. Sve to zavisi od raznih faktora. Nije ni u Srbiji lako probiti se, samo što se kod nas ne isplati probiti se, jer je to opet prazan hod”, kaže Pešić.

Ponekad nešto od modela koje šalje za inostranstvo Milica ubaci u svoj show room u Nišu, da nebi sasvim zapostavila domaće kupce. Ona tvrdi da postoje devojke u našem gradu koje kupuju i nose liniju “Everblazing” od prvog dana i iz poštovanja prema njima ja osvežim tu ponudu.

Srbi su poznati u svetu po lepoti i stilu, ali nas u svetu ne shvataju preozbiljno. Srpsko školstvo se ne priznaje i ne ceni, tako da su Srbi prihvaćeni samo kao dizajneri iz hobija”, kaže mlada kreatorka.

Ova mlada Nišlijka trenutno radi na jednoj Capsule kolekciji koja će se zvati “Very Mima”.

Objaviću je na svoj 30. rođendan i biće moj lični pečat i pečat onoga što “Everblazing” predstavlja. Planove više ne pravim jer je modni trenutak jako loš u svetu, tako da trenutno ovo radim isključivo iz ljubavi, a prihode pravim poslom u turizmu jer se i time bavim u međuvremenu, kaže uz osmeh.

Na pitanje da li sarađuje sa nekim iz naše zemlje Milica odgovara odrično, ali dodaje da se druži sa ljudima iz Srbije koji se bave modom u inostranstvu i međusobno se bodre i podržavaju.

Modna scena u Srbiji je na zavidnom nivou što se tiče upućenosti u trendove i stil, ali što se tiče dizajna mi još uvek nismo dorasli stranoj sceni jer, pre svega, nemamo fakultete za modu koji su priznati u inostranstvu i svi mi koji tražimo mesto pod suncem u modnom svetu smo morali da se školujemo u Italiji, Engleskoj, Francuskoj, kaže ona.

Ovu Nišlijku na svakom fashion weeku predstavljaju kao italijanskog dizajnera jer je završila modni dizajn u Firenci i master za mendadžment luksuznih brendova u Milanu, takođe, kaže smatraju da je poniženje reći da ste srpski dizajner “I ja se, nažalost – slažem” – potvrđuje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com