Društvo

Prvi Festival orijentalnog plesa na Letnjoj pozornici

Prvi internacionalni festival orijentalnog plesa “RAKS Niš” održava se od subote 28. jula, zaključno sa nedeljom 29. jula na Letnjoj pozornici u Nišu. Početak Gala večeri je večeras u 21 sat.

Prvi internacionalni festival orijentalnog plesa okupiće brojne ljubitelje i plesa i muzike iz zemlje i inostranstva.

Niš će biti domaćin jedinstvenog događaja na kome će nastupiti poznata imena u svetu orijentalnog plesa iz Srbije, Nemačke, Argentine, Španije, Italije, Južne Afrike i Rusije.

Plesačice, plesači i svi ljubitelji orijentalnih – trbušnih plesova, tribal, fantazi, boolywood i folklornih igara uživaće u programu koji čini muzika i kostimi, a organizator je predvideo i edukativne radionice, kao i takmičenje u izvođenju plesnih tačaka.

Gala veče održaće se večeras sa početkom u 21h na Letnjoj pozornici u Tvrđavi.

Javni – otvoreni nastupi i predstavljanje različitih stilova orijentalnih plesova biće organizovani tokom dva dana u Tvrđavi i  biće otvoreni su za sve zainteresovane, dok je za radionice potrebna prethodna prijava na sajtu festivala.

Organizaciju festivala pokrenuo je RAKS tim, na čelu sa Marinom Rehbein (Srbija/Nemačka), a njegovu realizaciju podržali su Turistička organizacija Niša, agencija Med Career Germany, udruženje Avanturistička mreža iz Niša i brojni pojedinci i volonteri.

Sve informacije u vezi prijava, programa, otvorene bine i radionica, dostupne su na internet stranici festivala, www.raks-nis.com.

Novosti o festivalu mogu se pratiti i na njihovoj facebook stranici:

https://www.facebook.com/RAKS-NIS-International-Oriental-Dance-Festival-NisSerbia-150257022308120/ –

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com