Politika

Promenjeni načelnici Gradskih uprava u Nišu. Gradonačelnica najavila novi konkurs, na prethodnom se niko nije javio

Odlukom Gradskog veća vršioci dužnosti načelnika svih šest gradskih uprava u Nišu promenjeni su. Do promene je došlo jer je dosadašnjim istekao vd status, pa su se u pojedinim upravama načelnik i njegov zamenik zarotirali, a u pojedinim je došlo do kompletne promene.

Prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, do promene je došlo u skladu sa zakonom i uz konsultaciju sa resornim Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu, zato što se na konkursu koji je rapisan prošle godine niko nije javio za ta mesta. Ona je najavila novi konkurs, ali istakla da do tada Uprave moraju da funkcionišu na način na koji su radile do sada.

“Dosadašnjim načelnicima i zamenicima ponuđeno je da se zarotiraju, pošto su do sada kao tim dobro funkcionisali. Neki zamenici nažalost nisu bili spremni da preuzmu tu odgovornost, tako da su se oni vratili na svoja radna mesta. Neka nova snaga, neki novi ljudi koji smatraju da mogu da obavljaju dužnost vršioca dužnosti načelnika nekih od šest gradskih uprava sada su dobili šansu. Videćemo kako će se pokazati, a ono što je najbitnije je da uprave ne treba da stoje. Svaka uprava je jako važna za građane, od invensticija, preko finansija, društvenih delatnosti gde ima mnogo zahteva porodilja, osoba sa invaliditetom, boraca, do uprave za građanska stanja koja ovih dana već priprema popis za grad Niš”, istakla je Sotirovski.

Novi vd načelnika Gradske uprave za imovinu i održivi razvoj je doskorašnji zamenik Milan Nikolić, dok je načelnica Ružica Đorđević sada njegova zamenica. Vršilac dužnosti Uprave za društvene delatnosti je Pavlina Mihajlenko, dok će funkciju njenog zamenika obavljati doskorašnji načelnik Miljan Ćirković. Do rotacije je došlo i u Upravi za finansije. V.d. načelnika te uprave je sada Ozrenka Pavlović, dok je Nina Ilić njena zamenica. Na čelu Uprave za organe grada i građanska stanja biće Vesna Nešić, a njena zamenica je Jasmina Marjanović. Miljan Anđelković je novi v.d. načelnik Uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove, a Uprave za građevinarstvo Marina Malbaša.

“Načelnici su sami birali svoje zamenike, gradonačelnica za one koji neznaju ne menja i ne postavlja, to radi Gradsko veće, tu smo kao tim da se dogovorimo da maksimalno sugrađanima izađemo u susret. Zahvaljujem ljudima koji su bili na tim mestima, oni su sjajno radili svoj posao, ali ima onih koji su se umorili, onih koji nisu smeli da prihvate načelnička mesta, tako da idemo dalje”, kazala je gradonačelnica Niša.

Ona nije precizirala kada će konkurs sa mesta načelnika svih šest Gradskih uprava biti raspisan, ali je rekla da će biti uskoro.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Сада ће се одужиту рођацима, пријатељима и гомили ботова који су их подржали.

  2. Kakav cirkus i maskarada!!!Niko se nije javio???Pa možda zato što se zna kako se sprovode njihovi konkursi?! Baba za dedu,deda za komšiju,komšija za tetku,tetka za ujaka…ne oni ne čupaju repu nego se ZAPOŠLJAVAJU na teret svih građana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com