Hronika

Pritvor za meštanina Proseka u čijem podrumu je pronadjeno 220 kilograma droge

Viši sud u Nišu odredio je pritvor do 30 dana meštaninu Proseka Ž.V. (72) zbog zbog sumnje da je počinio više kriminalnih dela, nakon što je u podrumu njegove kuće policija pronašla 220 kilograma marihuane, dva pištolja sa prigušivačem i 850 paklica cigareta.

Portparol Višeg javnog tužilaštva Borislav Radonjić je saopštio da je Više javno tužilastvo u Nišu donelo naredbu o sprovodjenju istrage protiv okrivljenog Ž. V, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

“Po predlogu tužilaštva, Viši sud u Nišu je protiv okrivljenog odredio pritvor do 30 dana, zbog visine zaprećene kazne i okolnosti da je izvršenje krivičnog dela dovelo do uznemirenja javnosti”, saopštio je Radonjić.

Meštani Proseka, sela nadomak Niša u Sićevačkoj klisuri, sa nevericom su primili vest da je Ž.V. u podrumu krio marihuanu, pištolje i cigarete.

Komšije i prijatelji osumnjičenog kazali su za medije da je reč o čoveku koji se u poslednje vreme teže kretao zbog povrede noge i koji je živeo sam pošto mu je supruga umrla, a sin otišao u inostranstvo. Meštani su ubedjeni su da je neko drugi iskoristio podrum za skrivanje droge i oružja jer je znao da Ž.V. retko obilazi kuću koja se nalazi van domaćinstva gde živi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com