Hronika

Potraga za Monikom i dalje traje, ali bez rezultata

Četvrti dan potrage je za Monika Karimanović, učenicom šestog razreda Osnovne škole “Dr Zoran Djinđić” iz Brzog Broda, ali od devojčice za sada nema “ni traga ni glasa”.

Očajni roditelji preklinju za pomoć i apeluju na sve koji mogu da im pomognu.

Monika je nestala u petak, 20. decembra, na putu do škole, a poslednji put je vidjena na ulazu u Brzi Brod u 7,30 časova.
Majka nestale devojčice prijavila je nestanak oko 15,30 časova, pošto se Monika nije vratila iz škole, a nastavnici i učenici potvrdili da toga dana nije ni bila u školi.

Monika Karimanović, porodična fotografija

“Molimo sve ljude u Srbiji da nam se jave, ali sa pravim informacijama. Dobili smo više poziva iz različitih mesta o tome da je devojčica vidjena, ali sve su bile lažne. Javili su nam da je navodno vidjena u Beogradu kako prosi, pa onda da je vidjena tamo, ovamo. Policija je proverila sve te pozive i svi su bili lažni. Očajni smo, već četvrti dan ne znamo šta je sa našim detetom. Ne znamo kako da ovo preživimo”, jecajući je kazala Karimanović.

Mesto gde je devojčica poslednji put viđena; Foto: B.LJ.

Prema njenim rečima, na snimku sa kamere koja se nalazi na jednoj od zgrada na ulazu u Brzi Brod vidi se da je Monika tu prošla, a za njom je prošao jedan beli automobil. Policija je proverila taj automobil, ali nema nikakve veze sa njom. Policija radi svoj posao, ali nigde nikakvog traga, ni jaknice našeg deteta, niti ranca, niti patika”, izjavila je Karimanović.

Foto: privatna arhiva

Ona je rekla da je devojčica sigurno oteta, jer nikada ne bi sama bez ičijeg znanja negde otišla.

“Monika ima samo 12 godina, mnogo je mirno dete, povučeno. Nije izlazila, nije imala fejsbuk i instagram. Nije nikada nosila u školu telefon, nije ga ni u petak ponela. Molimo, preklinjemo, da se u potragu uključi policija u čitavoj zemlji i Interpol. Plašimo se da nije odvedena negde preko granice. Puno je vremena prošlo od kako je nestala, mogli su za ovo vreme da je odvedu u inostranstvo”, rekla je Karimanović.

Foto: B.LJ.

Kako je kazala Karimanović, porodica je užasno uplašena za sudbinu deteta.

“Ne možemo da shvatimo da neko može da bude tako zao da nam uzme dete. Želimo samo da nam se živa vrati, jedino to. Užasno se plašimo da nije ubijena, da nije prodata zbog unutrašnjih organa ili kao belo roblje. Ukoliko hoće novac zašto nam se ne jave, samo da je živa”, izjavila je Karimanović.

Foto: B. Lj.

Rodbina nestale devojčice pretražila je sva romska naselja u Nišu i nastavila potragu u drugim mestima pored Niša.

Niškoj policiji u potrazi za nestalom devojčicom jutros su se priključili i pripadnici žandarmerije i njih oko 200 pretražuje priobalje Nišave i napuštene vikendice u niškom kraju.

Policija poziva sve koji imaju bilo kakvu informaciju o njoj da se jave na broj telefona 018/ 522-982.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com