Društvo

Potpisana lopta KK Partizan prodata za 35.000 dinara

Košarkaška lopta sa potpisima svih igrača KK Partizan prodata je za 35.000 dinara Đorđu Živkoviću, na licitaciji koju su organizovali Lokalna fondacija Niš i Banker radio. Novac će duplirati Trag fondacija, tako da je ovom jednom akcijom obezbeđeno 70.000 dinara za podršku lokalnoj zajednici u Nišu.

 

“Licitacije Lokalne fondacije Niš (LFN) na kojima se prikupljaju sredstva za podršku najboljim idejama aktivnih ljudi u našem gradu nailaze na sjajne reakcije i interesovanje i van Niša, pa je za ovu licitaciju stigla lopta sa treninga košarkaša Partizana, sa potpisima igrača. Licitacija je trajala nekoliko dana na fb stranici Radio Bankera, a simbolično je završena 16. aprila, na dan kada je 1992. godine KK Partizan zabeležio najveći uspeh u istoriji i postao prvak Evrope”, objašnjavaju organizatori.

Sredstva prikupljena ovim putem, na drugim aktivnostima, kao i kroz donacije pojedinaca, organizacija i kompanija biće vraćena lokalnoj zajednici tako što će LFN na konkursima podržati projekte formalnih i neformalnih grupa građana. Ideja je da se ohrabre aktivne komšije, da se udruže i realizuju različite inicijative iz oblasti uređenja grada, kulture, umetnosti, sporta i obrazovanja.

Podsetimo, nedavno je završen prvi konkurs LFN u 2021.godini, na kojem je za podršku izabrano sedam projekata građana.

Foto: LFN

Nova akcija u cilju prikupljanja sredstava planirana je za sredu, 21. april od 12 sati. U saradnji Deli prostora i Lokalne fondacije Niš, na prodaju će se naći prvih 20 odštampanih knjiga „Kako sam autostopom stigao do Ginisa“ autora Dragana Aranđelovića Arčija. Prvih 20 zainteresovanih građana koji se u sredu od 12 sati jave u okviru javne objave na fb stranici LFN moći će da kupe po ceni od 1.000 dinara knjigu sa posvetom autora.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com