Politika

Posle 12 godina unutarstranački izbori u niškom SNS

Posle 12 godina, u Srpskoj naprednoj stranci biće održani unutarstranački izbori, potvrdila je gostujući na TV Belle amie gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Izborni proces će početi izborom delegata u Mesnim odborima. Prema najavama gradonačelnice biće održana i Skupština stranke maja meseca.

Niški naprednjaci bili su bez predsednika Gradskog odobra od 2015. kada je raspušten, a na čelu SNS u ovom gradu bio dr Zoran Perišić. Nakon toga stranku su vodili poverenici. Izbor novog predsednika GO SNS u Nišu trebalo bi da se završi do kraja marta.

 

“Ja se radujem što ćemo dobiti predsednika Gradskog odbora stranke u Nišu, predsednike opštinskih odbora. Stranka je velika, jedna od najvećih na Balkanu, u Evropi, tako da red, rad i disciplina moraju da se poštuju. Država bez stranke i stranka bez države ne mogu da funkcionišu, a mi smo tu da kao jedna velika porodica pomognemo građanima, ne samo u Nišu, već i u Gadžin Hanu, Aleksincu i u čitavom okrugu. Tu smo da se povezujemo, da ojačavamo naše veze i naše zahteve. Samo ako znamo šta želimo i na pravi način prikažemo tamo gde jeste izvor novca, a to je Ministarstvo finansija, onda možemo nečemu da se nadamo. Ja sam ponosna na to što smo mi kao grad stabilni”, kazala je Sotirovski gostujući na RTV Belle amie.

Upravo se u medijima gradonačelnica Niša, ali i njen prethodnik Zoran Perišić spominju kao najozbiljniji kandidati. Zvaničnih potvrda međutim nema. Ono što se ipak nezvanično nagoveštava i ovog puta će predsednika niških naprednjaka izabrati sam predsednik partije Aleksandar Vučić. Unutarstranački izbori u Nišu su logičan sled događaja pred Skupštinu stranke u maju mesecu, smatra Miloš Banđur, odbornik SNS u Skupštini Grada Niša.

“Mislim da će svuda to biti završeno do Skupštine stranke koja će biti negde krajem maja, a tada će se izabrati finalno rukovodstvo i vrh stranke. To je logičan sled događaja i to je dobro. Ja sam uvek za demokratiju, za to da članstvo, a to je narod, daju poverenje ljudima za koje misle da treba da vode stranku”, smatra Banđur.

Izborni proces nadgledaće novi poverenici Darko Jovanović i Dalibor Šćekić, koji su organizovali izbore u Paraćinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Чланство СНС у Нишу је пре 10 год. имало наду у страначко поштење, али контаминираше је прелетачи и дођоши, те настаде циркус. Потребно је темељно чишћење !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com