Društvo

Posečena breza na Trgu kralja Milana koja je predstavljala opasnost za prolaznike

Radnici zelenila JKP “Mediana” posekli su jutros jednu brezu, od tri, koje se nalaze na centralnom gradskom Trgu kralja Milana koji se trenutno renovira. Ostale dve breze ostaće gde su se nalazile i do sada, ali iz njihovih krošnji će biti uklonjene samo trule grane.

 

 

“Razlog za uklanjanje ove breze je samo jedan, osušila se i kao takva predstavlja opasnost za građane koji tu prolaze. Drveća koja su osušena se i inače uklanjaju sa javnih površina zbog prolaznika. Ostale dve breze ostaju a za sada uklanjamo samo suve grane na njima”, kaže Mihajlo Miljković, rukovodilac Radne jedinice održavanje zelenila JKP “Mediana”.

On dodaje da je tokom prolećnih meseci na ovom prostoru obnovljeno zelenilo i zasađeno je nekoliko novih sadnica liriodendrona, a jedna od tih sadnica zameniće i brezu koja je sada posečena.

Foto: V. P.

Miljković dodaje da su na zelenoj površini koja se nalazi na centralnom gradskom Trgu u toku radovi na postavljanju sistema za novodnjavanje. Kada ovi radovi budu završeni na istoj površini naći će se cveće iz jesenjeg rasada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Neka se provozaju iz Medijane do prekoputa u Nade Tomić i rasčiste krošnje od suvoga granja da ne padaju građanima na glavu i uništavaju vozila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com