Zdravlje

Počinje opremanje novog Kliničkog centra Niš

Raspisan tender za nabavku medicinske opreme i aparata

Ministarstvo zdravlja objavilo je tender za nabavku medicinske opreme za Klinički centar Niš, u okviru projekta rekonstrukcije četiri klinička centra u Srbiji. 

Ponude se dostavljaju najkasnije do 20. januara 2017. godine, a tender obuhvata više od 100 stavki opreme, među kojima su aparati za kardiološke, radiološke i interventne porcedure, CT skeneri, uređaji za magnetnu rezonancu, rendgenski aparati, mikropskopi, kreveti za pacijente, softver, kao i bolnički infomracioni sistem.

Izgled novog Kliničkog centra Niš

Podsetimo, novi Klinički centar Niš prostire se na preko 44 hiljade kvadratnih metara, od čega je polovina novoizgrađen objekat.

Radovi su započeli 2013. godine, a prema najavama ministara Lončara sve bi trebalo uskoro da bude gotovo.

Novi Klinički centar u Nišu imaće 17 operacionih sala, Urgentni centar, Centar za operacije, Centar za intenzivnu negu, dijagnostiku i radioterapiju.

Za izgradnju i rekonstrukciju četiri klinička centra u Srbiji odnosno u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu Evropska investiciona banka odobrila je 150 miliona evra. Od toga  32 miliona evra su namenjena Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close