Kultura

Pet nagrada za predstavu “Mamin dašak u svemiru”

Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra u Nišu je na 62. Majskim igrama u Bečeju osvojilo 5 nagrada sa predstavom “Mamin dašak u svemiru”.

Jovana Đorđević je dobitnica nagrade najbolju žensku ulogu- mame Zeko. Nagrada za najbolju mušku ulogu pripala je Nemanji Nikolovskom za ulogu Bebera, dok je Anastasija Rančić nagrađena za ulogu Lusi nagradom za najbolju epizornu žensku ulogu. Sledi specijalna nagrada za kolektivnu igru koja je, prema rečima Petra Šćepihina koji i sam igra u predstavi, njima najdraža. “Mamin dašak u svemiru” je nagrađen i bronzanim pažom za najbolju predstavu u celini.

Predstavu je režirao Dušan Matejić. Dodatno iznenađenje su dva poziva za gostovanje, prvi je stigao od Jelene Bogavac za gostovanje u Bitef teatru, a drugi je od žirija iz Mađarske za gostovanje u pozorištu u Novom Sadu.

“U selekciji od preko 50 predstava mi smo bili u  konkurenciji sa još pet omladinskih pozorišta, iz Subotice, Novog Sada, Bogatića i Tuzle”, kaže Petar Šćepihin. “Osvojili smo pet nagrada, ali posebno ističem nagradu za kolektivnu glumačku igru koja ceo ansambl čini ponosnim jer je to potvrda da smo na sceni svi kao jedan i možemo se osloniti jedne na druge”.

Inače, ovo je 20, jubilarna nagrada koju predstava “Mamin dašak u svemiru” osvaja pa je ekipi predstave ona još draža i čini ih još ponosnijim.

“Za samo četiri festivala na kojima smo igrali predstavu osvojili smo 20 nagrada. Šta lepše od toga može da se da glumačkoj ekipi”, pita se Petar Šćepihin.

Šćepihin dodaje da su svi malo iznenađeni ovim brojem nagarada.

“Generalno smo na okruglom stolu koji je bio sa članovima žirija dobili lepe komentare za predstavu i kritike, znali smo da se žiriju dopalo, ali da ćemo se sa ovoliko nagrada vratiti sa festivala, to baš i nismo pretpostavljali”, kaže Petar.

Nagrade su osvojili, u predstavi su ili oko nje, Miloš Cvetković, Petar Ščepihin, Valentina Baktijarević, Matija Desančić , Jovana Đorđević, Nemanja Nikolovski, Anastasija Rančić, Dušan Šćepihin, Željka Stanković, Milica Dimitrijević, Milan Stamenković, Katarina Pešić.

Akademsko pozirište će sa istom predstavom publici da se predstavi i avgusta na festivalu na Mišaru, a do tada  će publika moći da ih gleda na pozorišnom maratonu, a predstava je i na redovnom repertoaru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com