Kultura

„Mamim dašak u svemiru“- šest nagrada za najbolju predstavu

Na upravo završenom festivalu INTEF na Mišaru, predstava ,,Mamin dašak u svemiru”  Akademskog pozorišta Studentsko-kulturnog centra u Nišu je osvojila šest nagrada dodeljenih od stručnog i žirija učesnika festivala.

Stručni žiri je „Mamin dašak u svemiru“ nagradio za najbolju predstavu u celini, ali su glumcima iz ove predstave dodeljene i pojedinačne nagrade. Nagradu za najbolju žensku ulogu dodelio Jovani Đorđević. Miloš Unić je nagrađen za najbolju mušku ulogu, dok je Dušan Matejić nagrađen za najbolju režiju.

Sa stručnim žirijem složio se i žiri učesnika koji je „Mamin dašak u svemiru“ ovenčao nagradom za najbolju predstavu u celini, a Jovani Đorđević je dodelio nagradu za najbolju žensku ulogu.

„Glumci Akademskog pozorišta SKC Niš nastavljaju da nižu uspehe i da svojim talentom osvajaju scenu i publiku širom Srbije. I sada su briljirali igrajući predstavu „Mamin dašak u svemiru“, koja je na repertoaru našeg pozorišta od oktobra prošle godine“, kažu u Studentskom kulturnom centru Niš.

Foto: Akademsko pozorište SKC

Ovo nije prvi festival na kome Akademsko pozorište SKC-a dobija nagrade za prestavu „Mamin dašak u svemiru“. Sa nagradama osvojenim na Mišaru ova predstava ima preko 25 nagrada do sada, a premijerno je odigrana oktobra 2018. godine na sceni Akademskog pozorišta SKC-a Niš.

Ista predstava je na  62. Majskim igrama, koje su maja održane u Bečeju, osvojila je pet nagrada. Jovana Đorđević, koja igra mamu Zeko, osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu, Nemanja Nikolovski, koji igra Bebera, osvojio je nagradu za najbolju mušku ulogu, a Anastasija Rančić je, kao Lusi, osvojila nagradu za najbolju epizodnu žensu ulogu.

Na istom festivalu mladi niški glumci osvojili su i specijalnu nagradu za kolektivnu igru, ali i nagradu „Bronzani paž“ za najbolju predstavu u celini.

Na Festivalu „Zlatna kulisa“ koji je održan u martu u Kragujevcu ista predstava je nagrađena sa četiri nagrade. I na ovom festivalu „Mamin dašak u svemiru“ je poneo laskavu titulu najbolje predstave u celini. Sa ovom odlukom se i tada saglasio i stručni i žiri učesnika. Jovana Đorđević je i tada bila najbolja je glumica na festivalu, ocenio stručni žiri, a žiri učesnika dodelio joj je nagradu za glumačku bravuru.

Glumci Akademskog pozorišta SKC Niš nastavljaju da nižu uspehe i da svojim talentom osvajaju scenu i publiku širom Srbije. Ovoga puta su u Kragujevcu briljirali igrajući predstavu „Mamin dašak u svemiru“, koja je na repertoaru našeg pozorišta od oktobra prošle godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button