Kultura

Za Udruženje „Iz Kruga“ prikupljeno više od 30.000 dinara

Glumci Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš odigrali su u Lutkarskom pozorištu predstavu “Mamin dašak u svemiru”, ali sada ne za nagrade, već za publiku i za Udruženje “Iz Kruga”, pa je njihova gluma utoliko bila i emotivnija i izražajnija.

Svojom glumom oni su prenosili poruku ljubavi i humanosti, poruku darivanja. A kada takvu poruku pošalju mladi, onda ona postane još vrednija. Igrali su mladi glumci pred prepinim Lutkarskim pozorištem, a od kupovine karata za predstavu i donacija, za udruženje osoba sa invaliditetom „Iz kruga“, prikupljena je 31.000 dinara. Pomogli su im u u tome I učenici OŠ “Učitelj Tasa” u Nišu.

Humanitarna predstava „Mamin dašak u svemiru“ odigrana je povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

„Želeli smo da se pridružimo obeležavanju ovog dana i da im pošaljemo ljubav i podršku. Studentski kultuni centar je izuzetno aktivan u podizanju društevene svesti i odgovornosti, trudimo se da pomognemo civilnim društvima i omladinskim udruženjima prikupljanjem sredstava kada je to potrebno“, navela je direktorka Studentskog kulturnog centra Niš Dragana Petković.

Veče je otvorio hor predškolaca Osnovne škole „Učitelj Tasa“, a potom su na scenu izašli i glumci Akademskog pozorišta. Pesmom mališana i samom predstavom „Mamin dašak u svemiru“, i pevači i glumci želeli su da skrenu pažnju na to koliko je humanost važna.

Na samom ulazu bila je postavljena kutija za dobrovoljne priloge, a zajedno sa prihodom od prodatih karata prikupljena je 31.000 dinara. Kao što smo i najavili, sav novac namenjen je udruženju osoba sa invaliditetom „Iz kruga“, a predsednica ovog udruženja Jasmina Barać Perović se posle predstave pridružila glumcima na sceni i zahvalila Studentskom kulturnom centru i svim Nišlijama koje su na bilo koji način učestvovale i bile humane.

Podsetimo, predstava „Mamin dašak u svemiru“, koju je publika sinoć imala priliku da vidi, je za nepuna dva meseca izvođenja na festivalima u Srbiji osvojila čak deset nagrada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com