Društvo

Otvoren konkurs za desetu generaciju Evropske škole debate

Slavimo mali jubilej i biramo desetu generaciju polaznika „Evropske škole debate”, a  tim povodom EU info mreža i Otvorena komunikacija pozivaju zainteresovane da se prijave i pridruže grupi od preko 900 mladih debatera koji su već pohađali ovaj program i iz njega poneli najbolja iskustva i stekli nove veštine.

Izabrani kandidati pohađaće radionice o veštini debatovanja, argumentaciji, javnom nastupu i funkcionisanju Evropske unije, evropskim institucijama kao i procesu EU integracija.

Na konkurs se mogu prijaviti isključivo srednjoškolci i studenti sa teritorije Srbije.

“Tri grupe polaznika u Beogradu, Nišu i Novom Sadu pohađaće ukupno dvanaest radionica, od novembra 2023. do marta 2024. Radionice će se održavati uživo i onlajn jednom nedeljno, svake subote u trajanju od 3 sata”, objašnjavaju organizatori.

Predavanja će voditi iskusni treneri debatnih veština koji su osvajali nagrade na debatnim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu.

“Nakon radionica, polaznici će imati prilike da učestvuju u  javnim debatama širom Srbije”, navode iz EU info kutka.

Konkurs je otvoren do nedelje, 15. oktobra 2023. godine. Prijave se šalju isključivo putem online formulara koji možete pronaći OVDETročlani žiri sastavljen od debatnih trenera odabraće nove kandidate Evropske škole debate.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com