Politika

ODBORNIČKE INICIJATIVE ALEKSANDRA ŽIVADINOVIĆA: Rešite vodu, rasvetu i poplave na Paliluli

Odbornik Aleksandar Živadinović u gradskoj opštini Palilula podneo je na sednici Skupštine opštine tri odborničke inicijative.

 

„Loše urađen južni kolektor 2018. godine nije rešio probleme poplava, nemamo detaljne odgovore vlasti šta se tu desilo, ali imamo odgovore komšija čija su domaćinstva poplavljena čim padne jača kiša. U samom Suvom Dolu izlivanje suvodolskog potoka je trajno nerešen problem. Kao odbornik koalicije „Niš, moj grad – moja Palilula“ predlažem da se odbornici Skupštine opštine Palilula odreknu dnevnica Skupštine opštine održane 14.06.2023. godine kako bi se prikupila sredstva za pomoć najugroženijim domaćinstvima pogođenim učestalim poplavama na području GO Palilula. Upućujem i poziv opštinskom rukovodstvu da zatraži od nadležnih gradskih službi reviziju projekta južni kolektor s obzirom da je lošom organizacijom povećan broj domaćinstava koji su izloženi poplavama kod svake obilnije kiše“, apeluje Živadinović koji je i na prethodnim sednicama insistirao na rešavanju ovog problema.

Druga odbornička inicijativa odnosi se na meštane sela Donje Vlase koji već duže vreme nemaju ispravnu vodu za piće.

„Od 2013. godine u Donjem Vlasu nema ispravne vode za piće, od kada je sanitarna inspekcija zbog dva uzastopna rezultata ispitivanja Instituta za javno zdravlje u Nišu zabranila upotrebu vodovodnog sistema. Novo rukovodstvo je krenulo sa rešavanjem ovog problema, ali nema zadovoljavajućeg rezultata, tako da zahtevamo da se taj problem što pre reši“, kaže odbornik koalicije „Niš, moj grad – moja Palilula“.

I treća odbornička inicijativa tiče se meštana sela Mramor koji imaju problem ulične rasvete na delu puta između Pošte na delu starog i novog groblja.

„Na ovom potezu prisutan je značajan broj pešaka, a meštani su zabrinuti zbog velikog broja dece školskog uzrasta koji ovim putem idu do škole. Tražimo da čelnici opštine GO Palilula reaguju po ovom pitanju i zatraže od JKP „Parking servis“ trajno rešavanje ovog problema“, zaključuje Živadinović.“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com