Politika

Odbornička grupa SNS se ograđuje od svog odbornika. Banđur poručio da ima pravo na drugačije mišljenje

Nakon što je više puta izlazio za skupštinskom govornicom i komentarisao završni račun budžeta za 2022. godinu, od stavova odbornika Miloša Banđura ogradila se njegova odbornička grupa. Šef odborničke grupe Zvezdan Milovanović istakao je da je izlaganje odbornika njegov lični stav i da nema veze sa stavovima iza kojih stoji Srpska napredna stranka.

 

„Ne sporim da gospodin Banđur ima pravo da diskutuje kako on misli, ali na meni je da kažem da to nije stav Odborničke grupe Aleksandar Vučić – za našu decu. Da li će on nastupati kao samostalni odbornik, ili će biti deo Odborničke grupe, odlučiće on, a odlučićemo i mi u Odborničkoj grupi. Imate pravo da diskutujete i imate pravo na slobodu reči, ali je na nama da kažemo da ne stojimo iza vašeg mišljenja“, kazao je Milovanović.

Banđur je šefa Odborničke grupe pitao da li to znači da odbornici vladajuće većine nemaju pravo da imaju svoj stav ili određene sugestije ili primedbe na izvršnu vlast.

„Četrdeset osma je odavno prošla, despotije su odavno prošle, ta despotija koja postoji u Nišu i ona će se završiti. Ne prihvatam diskusiju gospodina Milovanovića, nije on taj koji će da odlučuje gde će Miloš Banđur da bude, o tome odlučujem ja i neki drugi stranački organi, a ne Odbornička grupa“, odgovorio je Banđur.

Banđur je ponovio da nije rekao da nije sve bilo po proceduri kada je gradski prevoz u pitanju, ali podsetio da je i tada bilo različitih mišljenja. Većina u gradskom veću je tada mislila da Ugovor treba da bude na pet godina, a ne na  sedam. Zato Banđur smatra da treba Ugovore preispitati, jer verovatno postoje bolja rešenja.

„Ja se ovde sada osećam kao da sam u 1948. godini. Ne sme čovek ništa da kaže, šta god da kaže on bude stavljen na stub srama“, rekao je Banđur i dodao da se i gradski većnik Nenad Stanković neprimereno obratio, kada je rekao u Skupštini da je opozicija dobila još jednog, petog člana.

Banđur je u diskusiji sa šefom Odborničke grupe ponovio da je samo izneo neke sugestije na pojedine stavke u rebalansu budžeta, imajući u vidu završni račun za 2022. Ističe da je smatrao da neke stavke treba da budu veće. Kazao je Milovanoviću da nema prava da iznosi stav Odborničke grupe, jer se ona nije sastala niti donela odluku o tome. Kazo je i da se jedino njegov stav po pitanju akva parka razlikuje od Odluke koja je doneta na Skupštini, ali ga kako je rekao teši činjenica što se njegov stav podudara sa stavom predsednika Republike, a on je taj stav izneo više puta na javnim sastancima.

„To je da akva park treba graditi privatnim parama i dati u ruke privatnom invenstitoru, pa ako mu se isplati neka gradi. Vi sada zbog toga mene osuđujete. Sve ostalo su sugestije“, rekao je Banđur.

Odbornik koalicije „Niš moj grad“ Branislav Jovanović se uključio u ovu diskusiju i rekao da su odbornici opozicije uznemireni činjenicom da imaju proširenje u svojim redovima. Najavio je da će na njihovim stranačkim organima da preispitaju ovakve kandidature. Na kraju je zaključio da ovu diskusiju shvata kao „brakorazvodnu parnicu“ koju su trebali da reše na stranačim organima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Ne brinite, kada vam ispadne neki vaš odbornik kao npr. Banđurko, tu je odbornik Mikica od Niš, moj grad. Taj ce sve da vam zavrsi i pomogne, ama bas sve. Decko se trudi da prosto nemojte da ga zaboravite, a isti ovamo glumi (moze Oskara da dobije kao glumacko ostvarenje) opoziciju.

  2. Normalno, nikoga ovde ne interesuje budzetski korisnik i stanovnik Nisa ! Unutarstranacka borba, sto je dobro za postene Nislije, da se medjusobno gloze ! Mala bara,mnogo krokodila !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com