Društvo

Od početka godine očišćeno 26 divljih deponija

Od početka godine na području grada Niša uklonjeno je 26 divljih deponija, a čišćenje se nastavlja i do kraja godine će sa raznoraznih smetlišta biti uklonjeno ukupno 2.700 kubnih metara otpada, izjavio je direktor Javno komunalnog preduzeća „Mediana“ Ivan Mihajlović.

On je na sednici Gradskog veća rekao da ne može da kaže tačan broj divljih deponija koje će biti uklonjen, jer se na žalost iz dana u dan javljaju na novim lokacijama.

Niškog Gradsko veće je na poslednjoj sednici usvojilo izmene Programa poslovanja „Mediane“, zbog toga što je to preduzeće 1. avgusta podiglo cene odvoza otpada za 30 odsto, sa 5,61 dinar po kvadratu stambenog prostora, na 7,3 dinara.

„Uvećane prihode iskoristićemo, između ostalog, za energente, opremu, isplatu jubilarnih nagrada radnicima, kao i za odštete za ujede pasa i mačaka i padove na ledu“, rekao je Mihajlović.

„Mediani“ su, kazao je, najpotrebniji novi kamioni smećari, ali i mašine za vađenje panjeva, kao i kamion za zelenilo i dodao da su vozila koje ima to preduzeće u proseku stara 19 godina.
Mihajlović je najavio da bi tri radnika „Mediane“ uskoro trebalo da počnu da rade kao čuvari parkova u gradu, a da će ih biti ukupno osam.

Prema njegovim rečima, „Mediana“ trenutno „radi na nabavci opreme za čuvare parkova“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com