Kultura

Obeležen Dan studenata Univerziteta u Nišu

Dan studenata Univerziteta u Nišu obeležava se 22. marta. Tim povodom Studentski kulturni centar Niš, u saradnji sa Studenskim parlamentom i Savezom studenata Univerziteta u Nišu, organizuje niz manifestacija.

Zvanično obeležavanje Dana studenata počelo je tradicionalnom sednicom Studentskog parlamenta u sali niškog Univerziteta uz himnu “Bože pravde”.

Pored ove svečanosti priredili smo i brojne druge aktivnosti.. U toku cele nedelje imamo i humanitarne aktivnosti u saradnji sa NURDOROM. Takođe, imamo i  sportski dan u nedelju 25. kada će studenti imati prilike da se takmiče u brojnim sportskim aktivnostima”, navodi Aleksandra Đorđević, student prorektor.

Povodom Dana studenata u holu Univerziteta biće postavljena izložba „Religija bakra“, autora Danijela Joakimovskog. Izložba je otvorena do 02. aprila.

23. marta (petak) glumci Akademskog pozorišta SKC-a odigraće predstavu „ZEUS EX“ u Pozorištu lutaka u 18č. Karte se neće prodavati, već će biti poklonjene niškim studentima.

27. marta(utorak) u 21č na Kamernoj sceni Akademskog pozorišta igraće se predstava „Scena bez imena“, kojom će glumci obeležiti i Svetski dan pozorišta. Karte se, mogu nabaviti u agenciji „Travego“, kao i na ulazu u salu na sam dan predstave.

29. marta (četvrtak) u Svetosavskom domu biće organizovano tradicionalno književno veče „19. godina sećanja“, posvećeno Dejanu Mančiću, studentu
Pravnog fakulteta koji je, kao vojnik, stradao 4. aprila 1999. u NATO agresiji na SRJ. Književno veče organizuju Fondacija „Dejan Mančić, Niš“, SKC i 230. Samohodni raketni divizion za protivvayduhoplovna dejstva Vojske Srbije.

30. marta (petak) biće promovisana knjiga “Komitske bune plam – poetski belezi”, autora prof. emeritusa Ljubiše Mitrovića. O knjizi će govoriti prof. dr Ljubinko Milosavljević i Aleksa Popović, istoričar i autor. Ovo njiževno veče počinje u 18č, u sali SKC-a, Šumatovčka bb III sprat.

30. marta (petak) ljubitelji folklora moći će da, u sali Doma vojske, vide godišnji koncert Akademskog folklornog ansambla „Oro“, Studentskog kulturnog centra Niš. Koncert, koji počinje u 20h.

Organizatori pozivaju studente i sve sugrađane da budu deo programa koji su njegovi članovi pripremali. Osim što će imati prilike da uživaju u bogatom sadržaju, na ovaj način podržaće i mlade ljude da nastave da učestvuju u kreiranju kulturnog života Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com