Društvo

Veliko interesovanje Nišlija za tribinu ,,Istina o Račku ’99’

Srbija je večna dok su joj deca verna

Veliko interesovanje Nišlija za tribinu ,,Istina o Račku ’99” koja je održana u velikoj sali Univerziteta u Nišu.

Na balkonu velike sale Univerziteta koja je bila premala da primi sve one koji su o pravoj istini i svemu onome što se zapravo događalo u kosovskom selu te 1999. godine hteli da čuju više, bio je razvijen transparent “Srbija je večna dok su joj deca verna”.

U sali borci, porodice boraca, itoričari i svi oni koji su želeli da od eminentnih učesnika tribine, general-pukovnika Vladimira Lazarevića, istražnog sudije Danice Marinković, general-potpukovnika Gorana Radosavljevića-Gurija i istoričara prof. dr Dejana Antića još jednom čuju istinu o Račku.

Foto: Nišavski okrug

Gromoglasnim aplauzom ispraćen je govor general-pukovnika Vladimira Lazarevića koji je zaključio da je slučaj Račak primer tragičnog odnosa zapada prema našem narodu podsećajući na tvrdnje francuskog časopisa Le monde još iz 2019. godine da je za dvadeset godina Račak prošao put od takozvanog masakra civila do najveće svetske laži dvadesetog veka.

Konstruisana laž zapada zbog koje je Srbija bila bombardovana 1999. godine, detaljno i argumentovano je ogoljena na tribini zahvaljujući mnoštvu informacija i dokazima koje su učesnici tribine izneli ove večeri.

Tribina ,,Istina o Račku ’99”, održana je u organizaciji Saveza potomaka ratnika Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com