Društvo

NSZ nastavlja rad putem mejla i telefona

Nacionalna služba za zapošljavanje prekinula je neposredan rad sa strankama, o čemu su ranije pisale Niške Vesti. Ipak, sada je precizirano kako i šta možete završiti putem mejla ili telefona.

U saopštenju koje je poslala Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Niš stoji da je sve urađeno zbog trenutne situacije sa koronavirusom, a u cilju iznalaženja mogućnosti za najefikasnije ostvarivanje kontinuiteta u procesu rada. Zato je promenjen način komunikacije sa strankama.

– Prvu prijavu lica na evidenciju i podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti podneti elektronskim putem.

– Dostavljanje uverenja o statusu lica na evidenciji sprovodiće se elektronskim putem.

– Podnošenje zahteva/prijava po raspisanim javnim pozivima/konkursima sprovodiće se elektronskim putem.

– Detaljne informacije i obrasci dostupni su na internet portalu Nacionalne službe www.nsz.gov.rs (od 23.03.2020.)

– Svi potrebni obrasci, koje je neophodno dostaviti Nacionalnoj službi, nalaze se na sajtu Nacionalne službe (opcija Dokumenti, potom opcija Obrasci)

– Pribavljanje i dopuna dokumentacije sa klijentima razmenjivaće se elektronskim putem.

– Licima zainteresovanim za program samozapošljavanja, kao i onima koji su već podneli zahtev za učešće u navedenom programu dostaviće se elektronskim putem Prezentacija Obuke „Put do uspešnog preduzetnika”.

– Poslodavcima kod kojih će, usled vanrednog stanja, doći do prekida realizacije programa, prekid će se tretirati kao odlaganje izvršenja ugovornih obaveza, do završetka nastalih okolnosti.   

Kontakt telefoni i mejl adrese putem kojih zainteresovana lica mogu dobiti sve potrebne informacije vezane za rad filijala Nacionalne službe nalaze se na internet stranici NSZ i na ulaznim vratima svake filijale. 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com