Društvo

Novi raonici za sela opštine Pantelej

Poučeni lošim iskustvom koje su imali ove zime, čelnici Gradske opštine Pantelej su, selima na njihovoj teritoriji, obezbedili šest raonika za sneg.

Kako kažu, mnoga domaćinstva su ove zime bila zatrpana snegom, te veliki broj ljudi nije mogao da izađe iz svojih kuća. Na ovaj način ulice će biti daleko prohodnije iduće zime, nadaju se meštani.

„Zimi će uslovi u selu biti poboljšani zahvaljujući ovim raonicima. Mi smo u  Matejvcu januara njima već čistili sneg i to se pokazalo kao dobro“, kaže Nemanja Rajković, predsednik Saveta građana u Gornjem Matejevcu.

Svih šest raonika koštaju negde oko 360 000 dinara, kaže predsednik GO Pantelej Bratimir Vasiljević.

„Na ovaj način vraćamo građanima ono što ulažu u vidu poreza, da bi moglo da im korsti. Ovako neće zavisiti od zimske službe i moći će da očiste one najpotrebnije ulice – do škole, ambulante, do prodavnice.“, navodi Vasiljević.

Predsednik GO Pantelej, Bratislav Vasiljević

Sela u GO Pantelej ima dvanaest, a raonika šest. Svako selo će raonik moći da koristi jedan dan a sledećeg dana će ga prepustiti komšijama, objašnjavaju u opštini.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com