DruštvoPolitika

Novi direktor RRA “Jug” Ivan Mihajlović

Dosadašnji direktor Regionalne razvojne agencije “Jug” (RRA “Jug”) Bojan Avramović podneo je danas ostavku na tu funkciju, a potom ga je smenila Skupština agencije i na njegovo mesto postavila Ivana Mihajlovića, dosadašnjeg rukovodioca sektora ekonomije i ljudskih resurs.

Avramović koji važi za jednog od najzaslužnijih ljudi za razvoj niškog aerodroma, rekao je novinarima da je podneo ostavku jer se osnivači RRA “Jug” i on nalaze na “različitim stranama”.

On je rekao da nije nimalo iznenadjen time što je kompanija “Viz er” odlučila da ukine liniju Niš-Malme, iako je popunjenost aviona na toj liniji 85 odsto.

“Aerodrom je sada isuviše kompromitovan. Imate opšti napad na aerodrom svih državnih institucija. Naravno da će se avio kompanije pitati da li treba da tu da rade ili da se povuku”, rekao je Avramović. On je kazao da su brojne smene i sve ono što se sada dešava na aerodromu u Nišu, tipična “srpska posla”.

Bojan Avramović

Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Bandjur rekao je da je glavni razlog za Avramovićevu smenu to što Regionalna razvojna agencija “Jug” ništa nije učinila u protekle tri godine po pitanju izgradnje regionalne deponije “Keleš” koja je njen najznačajniji projekat.

“Pored toga, za vreme Avramovićevog mandata četiri lokalne samouprave – Kuršumlija, Prokuplje, Babušnica i Aleksinac istupile su iz članstva RRA ‘Jug’, a neke druge su najavile istupanje”, istakao je Bandjur.

On je rekao da je jedan od razloga za Avramovićevu smenu i to što Regionalna razvojna agencija “Jug” nije ispunila plan rada za 2017. Godinu.

Miloš Bandjur

Bandjur je objasnio da se Avramovićeva smena našla na današnjem dnevnom redu Skupštine RRA “Jug” iako je podneo ostavku, zato što se dnevni red utvrdjuje nedelju dana ranije.

Novoizabrani direktor RRA “Jug” Ivan Mihajović kazao je da će njegov najznačajniji posao u narednim mesecima biti reakreditacija agencije. On je kazao da Regionalnoj razvojnoj agenciji “Jug” sadašnja akreditacije ističe januara naredne godine i da je zbog toga porebno da u narednim mesecima budu podignuti njeni kadrovski i tehnički kapaciteti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com