Društvo

Nišlijka prva na Republičkom takmičenju učenika Muzičkih škola

Na Republičkom takmičenju učenika Muzičkih škola koje je održano u Beogradu, najveće i najznačajnije takmičenje kod nas, Nišlijka Marica Stanković je u ozbiljnoj konkurenciji osvojila prvu nagradu i  praktično se pridružila najboljim takmičarima te generacije u Srbiji.

Ovo državno takmičenje zbog visokog nivoa i kvaliteta takmičara, a zbog broja i visine osvojenih nagrada rangira muzičke  škole  u čitavoj Srbiji. Maricin uspeh, podigao je uspeh i niške Muzičke škole.

Foto: Marica Stanković, privatna arhiva

Marica je peti razred niže Muzičke škole u Nišu, njoj ovo nije prvo takmičenje, već je osvajala nagrade i na Republičkom i drugim takmičenjima ali je ovo svakako najveći rezultat do sada, kaže njena profesorka Milena Petrović.

“Naša Marica ima još dosta prvih nagrada a bila je i laureat na brojnim takmičenjima, na ovom Republičkom takmičenju dobila je pored prve nagrade i inzvanredne kritike od strane članova žirija, što joj je velika motivacija da radi još više i bolje”, kaže uz osmeh Petrović.

Njih dve imaju  u planu i neka online takmičenja u Makedoniji a ako se situacija malo sredi planira se odlazak i na neka inostrana takmičenja koja će biti uživo, kaže profesorka za Niške Vesti.

“Pokazali smo da možemo puno toga i to nam je dalo snagu da dalje marljivo radimo jer očekivanja su nam velika, zato za Maricu ovih dana nema raspusta”, završava Petrović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com