Društvo

Učenice iz Niša najbolje u Srbiji na Republičkom takmičenju iz hemije

EKIPA PREHRAMBENO - HEMIJSKE ŠKOLE IZ NIŠA JE PRVA NA REPUBLIČKOM TAKMIČENjU IZ HEMIJE

Učenice iz Niša postigle su izvanredne rezultate na Republičkom takmičenju učenika srednjih škola iz oblasti Opšte i neorganske hemije i Hemijske tehnologije koje je održano u Novom Sadu u TŠ “Pavle Savić”.

Nadmetanje srednjoškolaca koje je održano 27. put, okupio je stotinak učenika iz cele Srbije koji su se nadmetali  u teorijskom i praktičnom znanju u laboratoriji.

Foto: Prehrambeno-hemijska škola Niš-Facebook

Ekipa Prehrambeno – hemijske škole iz Niša u sastavu Nera Radosavljević i Nataša Rakić, I – 1, obrazovni profil tehničar za operativnu forenziku, osvojila je PRVO mesto u ekipnoj konkurenciji.

Učenica Nera Radosavljević je osvojila treće mesto u pojedinačnom plasmanu na predmetu Opšta i neorganska hemija.

Profesorka Vesna Jović bila je mentor, a u pripremama ovih vrednih đaka pomagale su i profesorke Jasminka Cvetković i Vesna Ristić.

Ponosni smo na ekipu koja je predstavljala školu u oblasti Hemijske tehnologije koju su činile Julija Cvetković i Kristina Arsić, 3-2, obrazovni profil tehničar za hemijsku i farmaceutsku tehnologiju koju je pripremala ekipa profesorki u sastavu Dragana Mitić, Dragana Gavrilović i Vesna Ristić”, kažu iz ove škole.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Godinama unazad profesorka Vesna Jovic ostvaruje izvrsne rezultate i zelimo vam puno uspeha u daljem radu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com