Zdravlje

Nišlija se vratio razočaran iz Nemačke posle samo jednog dana rada

Zarada od dve, tri hiljade evra, automatizovano pomeranje pacijenata, sjajni uslovi za rad na klinikama, samo su neke od priča zbog kojih su Saša Cvetić, pomoćnik glavnog tehničara u niškom Kliničkom centru i njegova supruga napustili posao u Nišu i uputili se u Frankfurt. Cvetić je medjutim, odustao od posla u Nemačkoj posle samo jednog dana, a njegova supruga posle 20.

Kako je Cvetić kazao, vratili su se otuda razočarani i uslovima rada i zaradom i sada posao u Kliničkom centru u Nišu ne bi menjali ni za kakav novac.

„Moj posao u Nemačkoj trajao je jedan dan, jer toga dana kada sam rekao dobar dan, rekao sam i doviđenja. Supruga, koja je takodje zdravstveni radnik, izdržala je 20 dana u poznatoj bolnici u Frankfurtu i onda je dala otkaz i vratili smo se u Srbiju“, ispričao je Cvetić.

Prema Cvetićevim rečima, njegov posao u Frankfurtu trebalo je da bude nega dvadesetak starih lica u staračkom domu.

„Sa poslom se počinje u šest sati i tokom dana brinete o svim korisnicima na jednom spratu. Idete od garsonjere do garsonjere, radite sve poslove, od grube nege i kupanja, do stavljanja proteza, pranja zuba, hranjenja. To je veoma teško, preko dana nemate vremena za predah“, kazao je Cvetić.

On je izjavio da je za taj posao neto plata 1.100 evra, a supruga i on su iznajmili stan od 45 kvadrata za 850 evra mesečno.

„Nije me bilo sramota da se vratim u Niš i sada sam siguran da posao u Kliničkom centru ne bih menjao ni za jedan drugi. Siguran sam i da od 100 naših ljudi koji odu u Nemačku jedan dobije dobar i dobro plaćen posao“, iskren je Cvetić.

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović rekao je da je od bezmalo 700 lekara te zdravstvene ustanove u poslednjih desetak godina otišlo u inostranstvo njih 14, dok je od 1.700 medicinskih sestara i tehničara otišlo pedesetak, a vratilo se 15 do 20.

„Neki su otišli da rade u staračkim domovima, a to nije isto kao kad radite u Kliničkom centru“, izjavio je Radovanović.

On je istakao da će svih 100 mladih lekara, najboljih diplomaca medicinskih fakulteta koji su u junu dobili posao na određeno vreme do decembra u zdravstvenim ustanovama, dobiti stalan posao.

Radovanović je rekao da će do kraja godine u našoj zemlji biti primljeno još 50 novih mladih lekara.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com