Virus Korona

Dr Dragan Milić: Oni su junaci vanrednog stanja

Sve oči su sada uprte u lekare. Prati se svaki njihov korak, bodre ih građani da izdrže. Njihovi statusi postali su najčitaniji i najkomentarisaniji na društvenim mrežama. Dr Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju izrazio je zahvalnost medicinskom osoblju koji spašavaju i čuvaju naše živote. On je svoj aplauz dao pravim junacima u ovoj vanrednoj situaciji.

 

“Mnogi moji prijatelji poslali su mi poruke zahvalnosti i podrške da izdržimo i pobedimo epidemiju izazvanu COVID-19 govoreći da smo junaci našeg naroda… da pojasnim: većina nas, zdravstvenog osoblja, sa skoro svih klinika u KC Niš radi svoj uobičajeni posao sa povećanim merama zaštite (kardiohirurgija, digestivna hirurgija, grudna, vaskularna i ostale hirurgije, ORL, Oftalmologija, kardiologija, endokrina i ostale internističke grane…).

Pravi junaci u ovoj vanrednoj situaciji su naši anesteziolozi, infektolozi i osoblje na infektivnoj klinici, anestetičari, sestre u intenzivnim negama gde se leče inficirani corona virusom i higijeničari na tim odeljenjima. Njima treba uputiti aplauze i dati dubok naklon. Oni su ti koji po 4 sata u skafanderima vode brigu o obolelima štiteći i pacijente i sve nas. Klinika za kardiohirurgiji je ponosna na 15 nasih sestara (ukupno na klinici radi 64 sestara) koje su već sada na rasporedu u jedinicama intenzivne nege gde se leče najteže oboleli od COVID-19. Takođe, naša 3 anesteziologa od ukupno 7 (Miroslav, Nenad i Velimir) i 3 anestetičara od ukupno 7 (Boban, Sašo i Nemanja) su na prvoj liniji fronta. Skromni, tihi i vredni, bez bliceva i javnosti rade trenutno najtezi i najodgovorniji posao u Srbiji! HVALA VAM!”

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdragan.milic.3597%2Fposts%2F10216304211187152&width=500″ width=”500″ height=”764″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com