Društvo

Više od 200 medicinskih radnika angažovano u KC Niš

Nakon provere njihovog rada oni će sa Kliničkim centrom potpisati Ugovor na neodređeno vreme

Klinički centar Niš dodatno je angažovao lekare, medicinske sestre i tehničare za veme trajanja vanrednog stanja, odnosno aktuelne epidemiološke situacije sa virusom COVID-19. U ovoj zdravstvenoj ustanovi pojašnjavaju da je upošljeno 120 lekara, 3 farmaceuta i 90 medicinskih sestra – tehničara, po ugovoru o radnom angažovanju na tri miseca.

 

“Obratili smo se dekanatu Medicinskog fakulteta niškog Univerziteta, da nam dostavi spisak svih svršenih specijalista i specijalizanata na završnim godinama iz anesteziologije, infektologije, epidemiologije, dečije hirurgije i pedijatrije. Odmah nakon toga, kadrovska služba Uprave KC Niš, sa svim lekarima sa dostavljenog spiska, obavila je razgovor, pa su svi koji su pristali da rade sa Covid pozitivnim, odnosno suspektnim pacijentima, odmah su potpisali ugovore o radnom angažovanju na 3 meseca”, kazao je Niškim Vestima direktor Kliničkog centra Niš dr Zoran Radovanović.

U uprvi KC kažu da je sve prijave volontera bez obzira na njihovu specijalnost i granu medicine i medicinskih sestara i tehničara, koje su stigle na zvanični mejl niškog Kliničkog centra, kadrovska služba sortirala i sa svima koji su aplicirali, obavila je razgovor i intervju za posao.

“Svi koji su se, bez obzira na specijalnost, saglasili, da su spremni i voljni za rad sa pacijentima koji su Covid pozitivni ili suspektni, Klinički centar Niš je i sa njima, odmah potpisao ugovore o radnom angažovanju na 3 meseca”, rekao je Radovanović.

On kaže da svi radno angažovani imaju šansu da dobiju posao za stalno. To će se desiti nakon procene kvaliteta njihovog rada, a po nalogu resornog ministra  dr Zlatibora Lončara. Tada će svi oni sa niškim Kliničkim centrom, potpisati ugovor o radu na neodređeno vreme.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Nisu medicinski radnici već radnici Pčelice se pod pretnjom otkaza šalju u klinički.

  2. I treba, bez zakonske obaveze su dobrovoljno dali sebe u ovom zlu… Reskirali su svoj život za državu i srpsku naciju uopšte… To je najmanje što zaslužuju…

  3. Ma bez veze ne mozes ovde da se zaposlis, ako nisi stranacki obojen i aktivan imam 5 godina iskustva u zdravstvu i na svaki moguci konkurs se javljam unazad godinu dana i nigde nema mesta, sad za creme vanrednog stanja sam slao mailove svim mogucim ministarstvima i jedino dobio odgovor od ministarstva pravde da oni nisu zaduzeni za prijem zdravstvenih radnika. I cela ova farsa sa tackom povratka slao i njima mail pozvali su me rekli da ce me testirati na covid i rasporediti od tada je proslo vise od mesec dana. Posle pitanje zasto ljudi odlaze valjda vam je jasno zasto zato sto ako nemaju veze ne mogu da se zaposle znanje i kvalifikacije se ne vrednuju u ovoj drzavi. Jedini sektor gde postuju znanje je it.

    1. Tačno tako! Posle pandemije neće ostati najbolji, već oni koji imaju vezu. Ubi nas negativna selekcija!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com