Društvo

Niškim đacima potrebna podrška sugrađana

Jelena Đorić, Ivana Rajković, Iva Krstić, Danijel Mirić, Dušan Mančić, Sanja Kostić, Trajko Saitović, Katarina Kuzmanović, Natalija Vojinović, Veronika Vojinović, Nataša Teofilović, Simona Lazić su niški đaci koji će krajem juna, da učestvuju  na dečijem muzičkom festivalu “Srbija u ritmu Evrope”.

Niški učenici, dva pevača i deset plesača predstavljaće Tursku u Somboru gde se održava ovo takmičenje,  ako  pobede putuju nagradno u Tursku.

20 gradova predstavljaće po jednu zemlju, a naše Nišlije treba da podrže naše đake, rekao je gradski većnik resorno zadužen za školstvo Bojan Krstić, koji nedeljama unazad daje podršku  ovim učenicima.

Veoma je bitno da podržimo našu nišku decu i da svako od nas da doprinos, glasanjem ćemo im pomoći da pobede”, rekao je Krstić.

Grad Niš podržao je odlazak učenika u Sombor ali i čitavu njihovu pripremu.

„Grad je potpisao ugovor sa festivalom, platio profesore plesa, pevanja, koreografe, dao Oficirski dom da đaci vežbaju svakog vikenda. Grad je i platio put za takmičare, roditelje, navijače i dva bilborda u gradu, kako bi Nišlije porukama dale podršku našim takmičarima“, rekao je za Niške Vesti Krstić.

Sredinom aprila meseca niške takmičare u Gradskoj kući pozdravio je i turski ambasador u Srbiji Tanju Bilgic, o čemu su Niške Vesti pisale.

Republika Turska već osam godina podržava ovu manifestaciju.

„Srbija u ritmu Evrope“ je nastala 2008. godine sa idejom da se na gradskim trgovima uz velelepnu scenu predstavljaju zemlje Evrope. Ova manifestacija namenjena je deci u osnovnim i srednjim školama i osmišljena u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou, Belom knjigom EU o mladima, Nacionalnom strategijom za mlade Republike Srbije i Akcionim planom politike za mlade u Vojvodini.

Ovaj festival neguje razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Srbiji, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja. Manifestacija je predviđena za grupu do 300 stotine dece iz osnovnih i srednjih škola u svakom gradu. U okviru programa manifestacije, organizuju se besplatne edukacije za decu koja su sastavni deo manifestacije.

Podržimo nišku ekipu glasanjem, pošaljite: PESMA_15 na 1557!

Srećno!

25.JUNA NA PRVA TV OD 11:00 UZIVO SE BIRA POBEDNIK PESME ,,SRBIJA U RITMU EVROPE“ GLASAJTE NA 1557

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com