Društvo

Učenici iz Niša predstavljaće Tursku na takmičenju “Srbija u ritmu Evrope”

Niški osnovci i srednjoškolci će krajem juna, na dečijem muzičkom festivalu “Srbija u ritmu Evrope” igrati, pevati i plesati u ritmu države Turske, koju će na tom takmičenju predstavljati. Festival će krajem juna biti održan u Somboru, a ukoliko pobede, niški mališani otputovaće o trošku manifestacije u Tursku.

Niš je jedan od 20 gradova koji će se takmičiti. Poziv da predstavljaju Turski, niški đaci dobili su, kažu, pre nekoliko meseci, a od tada, svaki dan vredno vežbaju.

“Radimo punom parom. Naš tim ima dva pevača i 10 plesača. Naš pevač uspešno je savladao i pesmu na turskom koju će tamo pevati i iskreno se nadam da ćemo se pokazati u najboljem svetlu”, kaže za Niške Vesti Trajko Sejtović, jedan od učesnika.

Niške mališane danas je u Gradkoj kući pozdravio i turski ambasador u Srbiji Tanju Bilgic, tokom prve posete gradu Nišu.

“Jedan od razloga mog dolaska ovde je da se upoznam sa decom Niša koja će predstavljati Tursku na takmičenju Srbija u ritmu Evrope”, rekao je ambasador.

Tokom posete Nišu, turski ambasador je sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem razgovarao o privrednoj i kulturnoj saradnji, ali i mogućnostima uspostavljanja putničnog avio-saobraćaja na relaciji Niš – Istambul.

Republika Turska već 8 godina podržava ovu manifestaciju. U našoj zemlji ona se održava od 2008. godine sa ciljem da prepozna i promoviše mlade talente u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou. Do sada se širom Srbije takmičenje održalo u 8 gradova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com