Promo

Niš je dobio PRAVI ITALIJANSKI RESTORAN

Diciotto, restoran prave, tradicionalne italijanske kuhinje, na radost mnogih Nišlija počeo je sa radom! Sudeći po ambijentu i ponudi Diciotto je nešto što se izdvaja od svega što Niš ima, nudeći pravu italijansku hranu, domaće proizvodnje. To je, zaista, nešto što je našem gradu bilo potrebno!

Diciotto restoran predstavlja mesto koje je udobno za široku lepezu gostiju. Ideja vodilja je bila da se u ovom italijanskom restoranu prijatno osećaju i ljudi koji dođu porodično s decom i poslovni ljudi i mlađi posetioci i oni stariji. A sve njih u Diciottu čekaju originalni, bogati ukusi tradicionalne italijanske kuhinje i jela koja su se već ustalila, ali i specijaliteti koje do sada nismo imali priliku da probamo na ovim prostorima.

„Sva jela koja nudimo u našem meniju smo jako pažljivo birali. Smatramo da Nišu treba jedan pravi italijanski restoran. Nudimo niz jela koji su italijanski tradicionali. Baš smo gledali ono što vole Italijani. Imamo na meniju italijanske klasike, ali smo isto tako jako pažljivo probrali jela iz određenih regija Italije koje drage Nišlije nisu imale prilike da probaju do sada i koje želimo da im prezentujemo“, objašnjavaju u restoranu Diciotto.

Kako bi jelo bilo ukusno potrebne su najkvalitetnije namirnice.

DICIOTTO

„Prvenstveni cilj je da hrana bude baš, baš ukusna, a glavni preduslov za to su namirnice najvišeg kvaliteta. Jedna od glavnih poenti je da sve namirnice koje koristimo za restoran nabavljamo direktno od proizvođača i to od malih domaćinskih proizvođača iz okoline. Da to bude što prirodnije i zdravije. Ne kupujemo ništa od svezih namirnica u velikim marketima, već sami od probranih naših dobavljača“, ističu u restoranu Diciotto.

Iako se trude da namirnice budu kvalitetne, to ne znači da su cene preskupe. One su prilagođene standardu i „džepu“ Nišlija.

Italijanska kuhinja je nezamisliva bez pasti. Ono što je bitno, naglašavaju, jeste da se svaka pasta priprema po posebnom receptu i na određeni način.

DICIOTTO

„Ono što gosti prvenstveno dobijaju u našem restoranu je ukus paste. Italijani, kada sednu da jedu, oni vole da osete ukus paste u kojoj god varijanti da se priprema. U našim krajevima se uglavnom pasta preliva gomilom soseva, gde se taj ukus paste neminovno izgubi. Mi se trudimo da se taj ukus paste oseća u skladnoj meri sa ostalim sastojcima jela, prema tradicionalnim receptima italijanske kuhinje“, kažu u Diciottu.

Upravo zbog toga, u ovom italijanskom restoranu, imate priliku da probate pastu koju oni prave u vlastitoj režiji po originalnom italijanskom receptu, za koji su imali čast i privilegiju da dobiju iz prve ruke u Italiji.

„Sve paste izrađuju naši kuvari, sveže, na dnevnoj bazi. Tako da je to u startu razlika u odnosu na suvu, industrijski pravljenu pastu koju kupujete u prodavnicama“, ističu u Diciottu.

{"autoplay":"true","autoplay_speed":3000,"speed":300,"arrows":"true","dots":"true"}

U jelovniku su pažljivo birane stvari od predjela do glavnog jela.

„Jedna od ideja je da s vremena na vreme pravimo tematske vikende, gde ćemo neko novo jelo tog vikenda da predstavimo kao specijal. Neka od tih jela uvešćemo i u stalnu ponudu. Pogotovo tradicionalna italijanska jela za određeno godišnje doba, nešto što Italijani vole da jedu u odredjeno doba godine i u odredjenim prilikama. Uvek ćemo da nudimo nešto novo i to će biti stvari koje nisu ljudi imali priliku da probaju, osim ako nisu putovali po Italiji“, kažu u Diciotto restoranu.

Kada je reč o italijanskoj kuhinji, vina su neizostavna.

„Vina smo isto pažljivo birali. Imamo u ponudi italijanska vina, za ljude koji vole da dođu i da uz hranu popiju italijansko vino. Isto tako smo probrali određena domaća vina i trudili smo se da to budu vina sa ovog lokaliteta i iz ovog dela Srbije. Jer se od početka nosimo idejom da želimo da ponudimo i stvari koje su tradicionalne na ovim prostorima, a to su vina i probrane domaće rakije. Prosto, želimo da pomažemo jedni drugima i da prezentujemo nešto što je karakteristično i za ovaj lokalitet“, dodaju u Diciottu.

Pored zdravih domaćih namirnica u Diciottu se služe i potpuno prirodni sokovi.

DICIOTTO

„Nudimo i potpuno prirodne sokove. Imamo selekciju prirodnih sokova, bez aditiva, šećera. Ceđeno, pasirano voće sa eventualno dodatkom meda u jednoj varijanti“, kažu u Diciotto restoranu italijanske kuhinje.

Diciotto predstavlja pravo osveženje u našem gradu. Duh italijanske kulture i ukus njihove kuhinje verno je oslikan u ovom restoranu.

Ako ste se ikada pitali kakva je to originalna italijanska pasta ili neki od njihovih specijaliteta, odgovor će vam da ti DICIOTT-O!

Jeronimova 26
062 678076
Diciotto italian cuisine

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close