Društvo

Niš dobija još jedan kružni tok

Na raskrsnici Bulevara Nemanjića i ulice Blagoja Parovića uskoro počinje izgradnja novog kružnog toka.

Ova investicija je predviđena urbanističkim planom i doprineće boljem i bezbednijem protoku saobraćaja.

Tačan datum početka izgradnje još nemamo, ali za nekoliko dana bi trebalo da počnu pripremni radovi“, potvrdio je za „Niške vesti“ Nebojša Lović direktor Direkcije za izgradnju grada.

Foto: S.P.

Radnici JKP „Parking servis“ demontirali su sve semafore na raskrsnici, a počelo je i uklanjanje postojećeg asfalta.

Zbog radova, desna traka bulevara od broja 20 do broja 36, zatvorena je za saobraćaj.

Novi kružni tok je predviđen urbanističkim planom. Njime će se obezbediti brži protok saobraćaja, smanjenje saobraćajnih gužvi i veća bezbednost građana, budući da je na ovom potezu ranije bilo dosta saobraćajnih nezgoda“, dodaje Lović.

Foto: S.P.

Izgadnjom novog kružnog toka biće zatvoren kružni prsten, jer će sa kružnim tokom kod Toplane, time biti regulisana trasa kojom će saobraćati dostavna vozila šoping mola Delta.

Za očekivati je da svi radovi budu završeni do 22. aprila, za kada je planirano svečano otvaranje kompletnog kompleksa.

Foto: S.P.

Izgradnja Delta planeta, pristupnih saobraćajnica i uređenje ovog dela grada predstavljaju trenutno jednu od najvećih gradskih investicija. Kada svi radovi budu završeni ovo bi mogao da bude novi centar grada, kazala je ranije gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

7 Komentara

  1. Sve što je potrebno delti, od seče drveća da bude viđena do preuređenja trotoara i ulice… sve ali sve je predviđeno urbanističkim planom?

  2. Zar Lović još nije smenjen. Čuo sam od Gradonačelnice da će ona rešiti urbani razvoj Grada i ukloniti smetnje.

  3. Napravite kruzni kod izlaza iz Nisa (kod kasarne)na putu ka Cumurliji i izgradite jos jednu traku makar do Nis- Ekspresa jer je put uzak i neosvetljen.Prilikom mimoilazenja sa autobusima ugrozeni su pesaci i biciklisti koji se krecu na tom putu.

  4. Pored ove raskrsnice pod hitno raditi kružni tok na raskrsnici bulevara Medijane i Knjaževačke ulice . Gužve su velike jer je tu pravac za uključenje na autoput i regionalni put za Zaječar ! Treba razmotriti i izgradnju kružnog toka u centru ispred suda ,jer smo i tu svedoci ogromnih gužvi .

  5. Lepo je to što gradite kružne tokove,ali morate pešačke prelaze da udaljite od kruznih tokova.pesacki prelazi na samom kruznom toku proizvode veliki zastoj u saobraćaju,to bi poboljšalo protok i zeleniji grad.
    A doda bih i da trba obnoviti semafore od trosarine do ureda,trba povezati semafore da se otvaraju jedan po jedan (zeleni talas) da nema prekida u vožnji,kao sto je nekada bilo na bul. Lenjina nekadašnjem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com