Kultura

NAJBOLJI GLUMAC niškog Festivala glumačkih ostvarenja je Nebojša Glogovac

Na tradicionalnom niškom Festivalu glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma-Filmskim susretima, koji su se održavali od 24. do 30. avgusta na Letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi, prikazano je 12 filmova u zvaničnoj selekciji, kao i dva filma van konkurencije. Na zatvaranju glumci su dobili zaslužene nagrade i priznanja.

Po prvi put ove godine ustanovljena je nova nagrada za najbolju ostvarenu komičnu ulogu. Nagrada se zove po preminulom glumcu Miloradu Mandiću Mandi. Prvi dobitnik ove nagrade je Nikola Kojo.

„Ova nagrada je čista nepravda jer nije smela da se dodeljuje barem još 50 godina. Nijednu nagradu neću više voleti nego ovu koja nosi ime Milorada Mandića Mande“, rekao je Kojo koji je primio nagradu.

NAGRADE

Najbolji debitant – za lik Lole u filmu „Biser Bojane“ dobila je Vanja Nenadić,

Epizodna ženska uloga – za lik Ane u filmu „Rekvijem za gospođu J.“ dobila je Jovana Gavrilović,

Epizodna muška uloga – Marko Gvero za ulogu u filmu „Stado“,

Povelja za izuzetnu žensku ulogu  a proglašena je i za glumicu festivala – Gorici Popović, za lik Stojanke u filmu „Kozije uši“,

Povelja za izuzetnu mušku ulogu dodeljena je Igoru Đorđeviću za ulogu u filmu „Slepi putnik na brofu ludaka“,

Najbolja muška uloga Car Konstantin, za ulogu pesnika laze Kostića u filmu „Santa Marija dela Salute“ dobio je Vojin Ćetković,

„Zahvaljujem se žiriju, ekipi filma, Šotri na hrabrosti da uzme ovako kompleksan posao. Zahvaljujem se publici i nadam se da ćete dolaziti u sve većem broju jer je to razlog da filmovi postoje“, rekao je Ćetković,

Najbolja ženska uloga Carica Teodora, za ulogu Lenke Dunđerski dobija Tamara Aleksić,

Najveća nagrada festivala Gran pri Naisa pripala je Nebojši Glogovcu za ulogu profesora Vjeko Kralja u filmu „Ustav republike Hrvatske“.

Foto: Jupiters Rings Studios

„Hvala vama divnoj niškoj publici koji čuvate film i džez, meni to puno znači“, rekao je Glogovac nakon primljene nagrade.

Nakon dodele nagrada biće prikazana prva epizoda serije „Senke nad Balkanom“ i niški dokumentarni film „Hipi dolina“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button