Društvo

Nacionalni dan parka Kancelarija za mlade GO Palilula posvetila najstarijim sugrađanima

Kancelarija za mlade GO Palilula obeležila je Nacionalni dan parka, 24 maja. Oni su ovaj dan posvetili najstarijim sugrađanima. Prema rečima koordinatoke kancelarije Emilije Marković njih 30-ak je u organizaciji opštine Palilula posetilo spomen park Bubanj. Dan su proveli u druženju, šetnji i pesmi.

 

“Ovo je treća aktivnost u nizu koju organozujemo u saradnji sa njima. Najstarije sigradjanke obradovali smo povodom 8-og marta buketima i voćem. Zatim smo prošle nedelje radili dekupaž tehniku sa njima i tog dana proveli pored radionice i dan u razgovoru, pesmi i druženju”, rekla je Emilija Marković.

Najstariji sigrađani bili su presrećni što mladi misle i na njih.

“Iako ih porodice redovno posećuju njima jako znači kada ih i mi mladi posetimo i posvetimo im malo pažnje jer naše malo za njih je mnogo”, istakla je Marković.

Kazala je da boravak u domu za stare nije „kazna”, već postaje pitanje vitalnosti, a ne bolesti i nemoći. Baš iz tog razloga su predstavnici omladine GO Palilula rešili da im se posvete i barem jednom mesečno odvoje vremena za njih jer njima to jako prija i usrećuje ih.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com