KulturaVideo

Na Svetski dan pozorišta mnogi teatri u svetu prazni

Na Svetski dan pozorišta. 27.mart, na žalost mnoga pozorišta u svetu su prazna. Tom prilikom se tradicionalno, još od 1962. godine, u svim teatrima, uoči izvođenja predstave, čita poruka nekog od uglednih pozorišnih stvaralaca.

Tradicionalnu poruku povodom Svetskog dana pozorišta koju svake godine objavljuje Međunarodni pozorišni institut (ITI), ove godine uputio je Šahid Nadim, najznačajniji dramski pisac Pakistana.

Zbog situacije u kojoj se trenutno nalazimo i nemogućnosti da se poruka pročita uoči izvođenja predstave pred našom publikom, u sali Pozorišta, prvak drame Narodnog pozorišta Niš, Aleksandar Mihailović obratio se publici i svim ljubiteljima teatra putem video poruke. On je pročitao poruku Šahida Nadima pod nazivom POZORIŠTE KAO SVETILIŠTE i još jednom pozvao sve građane da ostanu kod svojih kuća i sutra  pogledaju neku od online predstava našeg ili bilo kog drugog svetskog pozorišta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com