Društvo

Mladenovići izbegli iseljenje, prijatelji dežurali ispred kuće

Zbog najave da će izvršitelji i policija danas iseliti Marka Mladenovića i njegovu majku iz kuće u Ulici Vojvode Tankosića u Nišu, prijatelji i komšije ove porodice danas su se okupili ispred njihovog doma, ali srećom ni izvršitelji ni policija nisu se pojavili u zakazano vreme.

Mladenović je rekao da su došli u opasnost da budu izbačeni iz svoje kuće zbog prevare u koju je uvučen njegov, sada pokojni, otac Predrag.

„Moj otac je prevaren kada je pre pet godina pokušao da proda kuću. Vlasništvo nad objektom, takozvana konverzija, nije bila urađena i kupoprodajni ugovor nije mogao da se overi kod notara. Moj otac je pravno držalac kuće i zbog toga je pristao da sudskim putem regulišu prodaju, da on na sudu prizna vlasništvo potencijalnom kupcu“, kazao je Mladenović.

Foto: B.LJ.

Prema njegovim rečima, nakon tog priznanja potencijalni kupac nije želeo da isplati kuću, ali se pojavio pred sudom sa ugovorom i priznanicom, kao dokazima da je kuću platio.

„Viši sud u Nišu nama nije dozvolio uvid u originale tih papira, niti veštačenje, iako se ugovor ne poklapa sa stvarnim stanjem na terenu. U ugovoru je navedeno da se na placu nalaze dva objekta, a nalazi se samo jedan. Datum sklapanja ugovora je proizvoljno uzet, moj otac u to vreme nije ni poznavao potencijalnog kupca“, naglasio je Mladenović.

Foto: B.LJ.

Uprkos svemu tome, dodao je, njegov otac je izgubio spor na sudu i predmet je stigao do izvršitelja koji je kuću prodao na drugoj elektronskoj licitaciji.

„Kuću je kupio upravo čovek sa kojim se moj otac godinama tužio. Zbog stresa koji je preživeo proteklih godina od kako je krenuo sudski postupak i postupak izvršenja, otac je preminuo 1. avgusta ove godine. Postupak izvršenja nije obustavljen iako ostavinska rasprava nije okončana. Izvršitelj se pozvao na neki član Zakona o obezbedjenju i izvršenju i dodelio nam privremenog zastupnika, što nismo ni znali“, izjavio je Mladenović.

Foto: B.LJ.

Prema njegovim rečima, pre dva dana posetio ih je policajac i obavestio da će policija sa izvršiteljem danas doći kako bi se obavila primopredaja objekta.

„Obratio sam se za pomoć najpre Komori izvršitelja Srbije, a potom na njihovu sugestiju Ministarstvu pravde. Iz Ministarstva sam dobio odgovor da izvršitelj mora da sačeka da se završi ostavinski postupak, pa da onda nastavi postupak izvršenja“, istakao je Mladenović.

Foto: B.LJ.

On je kazao da su njegova bolesna majka i on uplašeni i da će izvršitelj i policija doći narednih dana nenajavljeni, uprkos tome što je zakon na njihovoj strani.

Dodatni razlog za brigu, dodao je, predstavlja im to što su u međuvremenu saznali da je čovek koji im svih proteklih godina pokušava da uzme kuću, bio u pritvoru zbog malverzacija u privredi, ali nije odgovarao pred zakonom iako je policija zbog tih malverzacija podnela tužbu Višem javnom tužilaštvu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com