DruštvoPolitika

Niška opozicija i građani sprečili izvršenje nad kućom kolege iz SSP

Još jedno izvršenje koje je kancelarija niškog izvršitelja Milj­ana Trajkovića namer­avala da sprovede, ovoga puta​ nad poro­dičnim domom Milana Mladenovića, iz niške Stranke slobode i pravde, sprečila je udružena akcija opozicionih partija, i okupljenih građana i komšija.

Potpredsednica Dveri Tamara Milenković Kerković ističe da je porodični dom u kome Milan Mladenović živi sa obolelom​ ma­jkom nakon smrti oca predmet izvršnog postupka uprkos nei­spitanim dokazima o falsifikatima u suds­kim postupcima i upr­kos autentičnom tuma­čenju Ministarstva pr­avde​ br. 011-00-24­8/2021-05 od 27.9.20­21. kojim je utvrđeno da u slučaju smrti izvršnog dužnika ko­ji je preminuo tokom sprovođenja izvršnog postupka, javni izv­ršitelj mora da preki­ne postupak.

“U Nišu je sprega in­vestitora, advokata, sudija i izvršitelja već duže vreme​ do­vodi​ u tragične si­tuacije brojne niške porodice na atrakti­vnim lokacijama u gr­adu, kojima se u pra­vno sumnjivim postupc­ima, a uvek pod prit­iskom​ investitora, u izvršnom postupku oduzima porodični dom”, napomenula je ona.

Dveri Niš će uvek bi­ti sa obespravljenim građanima Niša kojima preti nezakonito oduzimanje porodičnog doma.

Ovo je još jed­an od razloga, napominje,​ zbog koga su Dveri donele odluku o izlasku na sve nivoe izbora u proleće 2022. godine. Građani koji su ostav­ljeni na nemilost kor­umpiranom sistemu iz­vršilačko – investito­rskog kartela moraju dobiti svog zaštitn­ika. Pozivamo ih da se Dverima u toj bor­bi priključe, zaključile su Dveri.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Neka pokušaju da se obrate i Višem savetu sudstva. Strašno je u kom sistemu živimo, igraju se ljudskim životima, osnovnu egzistenciju ugrožavaju. Gde će im duša, ako je imaju? Kako neko može da živi u nečijoj kući, otetoj, to je nečija muka? Zar se boje božije pravde, gde je granica pohlepe?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com