Društvo

SVOJIM TELIMA stanari sprečili izvršitelja da im popiše stanove

Izvršitelji su danas pokušali da popišu stanove koje su građani platili, u Somborskoj ulici, zbog duga invenstitora. Stanari su izašli da odbrane svoju imovinu i telima sprečili izvršitelja da uđe u zgradu. Ovo međutim nije kraj njihovih muka, jer je on ponovo najavio svoj dolazak.

Stanari su praktično svojim telima sprečili izvršenje – svi su se uhvatili za ruke i tako sprečili radnike izvršitelja da uđu, te je izvršenje odloženo.

Stanari kažu da su svoje stanove uredno otplatili i da su ugovore overili kod notara. Međutim to nije bilo dovoljno izvršiteljima. Pravnim putem su pokušali da reše problem. Podneli su prigovor trećeg lica, ali je taj prigovor odbijen.

“Investitor, koji je izgradio zgradu je upao u finansijske probleme. Zgradu nije završio i nije dobio upotrebnu dozvolu, a neki izvođači radova kojima duguje su ga tužili i sada nama izvršitelji dolaze na vrata da popisuju i oduzmu nam stanove”, kažu stanari zgrade.

Miloš Savić, advokat poverilaca, kaže da se stanovi još uvek vode kao vlasništvo investitora i da zato izvršenje ima zakonski osnov.

Jasmina Panajotović iz kancelarije izvršitelja Žarka Dimitrijevića kaže da nisu dobili asistenciju policije, ali da će probati danas da izvrše popis stanova, a ako to ne bude moguće odložiće popis.

Prvi pokušaj popisa stanova osujećen je 25. juna ove godine, jer je objekat bio zaključan. Stanari su i ovaj put uspeli da sačuvaju svoje stanove. Kažu ne boje se ukoliko izvršitelji dođu sa policijskom pratnjom, jer nisu kriminalci, samo pokušavaju da odbrane ono šta su uredno platili.

PROČITAJTE JOŠ:

Borba za već kupljene stanove na Somborskom bulevaru. U najavi protest

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Neka notari plate, oni su im overili ugovore. Zato i notari služe, da provere ispravnost i zakonitost ugovora a ne samo da uzimaju pare narodu. E sada neka notari i plate dug izvršitelju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com